Zobacz pełną wersję : "Tryskanie" (nie wiem jak nazwać) z rury wydechowej
collombo11
07-02-10, 14:28
podczas odśnieżania 5d zauważyłem że z ryry wydechowej "tryska, pluje,kapie" czy jakkolwiek to nazwać. co to może być?? Sonda?? czy poprostu kwestia mrozów i zimy?? pozdrawiam
pewnie poprostu wilgo z wydechu.
collombo11
07-02-10, 14:31
wilgo czy nie wilgo, kwestia auto pochodziło dość długo i mocno rozgrzane juz było a też jeżdze sporo ost. A równomiernie tryska. stąd obawa
wilgoc ;] mysle ze jezeli bys mial tak przelane auto zeby szlo wydechem to zobaczylbys to w sapalaniu i zachowaniu sie silnika.
produktem spalania benzyny z powietrzem jest m.in. woda, a jej stan skupienia zależy od temperatury, tak więc myśle że to wina temperatur. Tak jak wunat pisze, jakby sonda padła auto by było przymulone i by dużo paliło..
Jeśli padnie sonda to przymulenie jest bardzo odczuwalne? Ostatnio wydaje mi się, że moje d14 ma trochę mniejszego kopa ale to może dlatego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i to co kiedyś wystarczało teraz wydaje się mało:confused:
Jeśli padnie sonda to przymulenie jest bardzo odczuwalne? Ostatnio wydaje mi się, że moje d14 ma trochę mniejszego kopa ale to może dlatego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i to co kiedyś wystarczało teraz wydaje się mało:confused:
ciężko jest słowami opisać spadek mocy, ale jest on odczuwalny. Sprawdź zużycie paliwa. PZdr
Pali trochę więcej ale w zimie to chyba normalne. Przy uszkodzonej sondzie kopcił by jak smok?
to ze pluje z wydechu to norma... jak ja zobaczyłem jak mój pluje to sie aż wystraszyłem :D
wszystko związene jest z temperaturą.. pewnie w wydechu będzie ze 2l wody...
zrób tak... potrzebujesz kogos kto Ci przegazuje autko... stan tyłem do czystego sniegu... i na rozgrzanym silniku depnij na wolnych do czerwonej kilka razy... będzie waliło wodą na metr....mi te kapanie ustaje jak machne trase dosyc długa ale na drugi dzien to samo....
vtam,
mojemu też się zdarza popluć trochę z rury, jednakże na rozgrzanym silniku tego nie zauważyłem
dodatkowo, w ogóle nie kapie jak trzymam auto w garażu, także obstawiałbym faktycznie, że to wina wilgoci
fly
collombo11
10-02-10, 20:11
no wlasnie ciężkie to do stwierdzenia bo w zimie auto ciut więcej zawsze pali bo minimalny wzrost zauważyłem, a co do zmulania auta to chyba noga nie taka ciężka jak na suchym:D ciepły już nie pluje ale dla świętego spokoju... jak najprościej sprawdzić czy to lambda i czy jest ok?? dla spokoju psychicznego że Hania jest 100% OK :) dzieki za odp pozdr
daj mu gazu na czerwone pole to zobaczysz jak pluje :D
nawet na rozgrzanym :P