PDA

Zobacz pełną wersję : "Tryskanie" (nie wiem jak nazwać) z rury wydechowej

collombo11
07-02-10, 14:28
podczas odśnieżania 5d zauważyłem że z ryry wydechowej "tryska, pluje,kapie" czy jakkolwiek to nazwać. co to może być?? Sonda?? czy poprostu kwestia mrozów i zimy?? pozdrawiam

wunat
07-02-10, 14:29
pewnie poprostu wilgo z wydechu.

collombo11
07-02-10, 14:31
wilgo czy nie wilgo, kwestia auto pochodziło dość długo i mocno rozgrzane juz było a też jeżdze sporo ost. A równomiernie tryska. stąd obawa

wunat
07-02-10, 14:48
wilgoc ;] mysle ze jezeli bys mial tak przelane auto zeby szlo wydechem to zobaczylbys to w sapalaniu i zachowaniu sie silnika.

nikog0
08-02-10, 16:01
produktem spalania benzyny z powietrzem jest m.in. woda, a jej stan skupienia zależy od temperatury, tak więc myśle że to wina temperatur. Tak jak wunat pisze, jakby sonda padła auto by było przymulone i by dużo paliło..

Dissnej
08-02-10, 18:22
Jeśli padnie sonda to przymulenie jest bardzo odczuwalne? Ostatnio wydaje mi się, że moje d14 ma trochę mniejszego kopa ale to może dlatego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i to co kiedyś wystarczało teraz wydaje się mało:confused:

nikog0
08-02-10, 19:23
Jeśli padnie sonda to przymulenie jest bardzo odczuwalne? Ostatnio wydaje mi się, że moje d14 ma trochę mniejszego kopa ale to może dlatego, że apetyt rośnie w miarę jedzenia i to co kiedyś wystarczało teraz wydaje się mało:confused:

ciężko jest słowami opisać spadek mocy, ale jest on odczuwalny. Sprawdź zużycie paliwa. PZdr

Dissnej
09-02-10, 19:30
Pali trochę więcej ale w zimie to chyba normalne. Przy uszkodzonej sondzie kopcił by jak smok?

Gallus
10-02-10, 10:24
to ze pluje z wydechu to norma... jak ja zobaczyłem jak mój pluje to sie aż wystraszyłem :D
wszystko związene jest z temperaturą.. pewnie w wydechu będzie ze 2l wody...
zrób tak... potrzebujesz kogos kto Ci przegazuje autko... stan tyłem do czystego sniegu... i na rozgrzanym silniku depnij na wolnych do czerwonej kilka razy... będzie waliło wodą na metr....mi te kapanie ustaje jak machne trase dosyc długa ale na drugi dzien to samo....

fly_b18c4
10-02-10, 11:12
vtam,
mojemu też się zdarza popluć trochę z rury, jednakże na rozgrzanym silniku tego nie zauważyłem
dodatkowo, w ogóle nie kapie jak trzymam auto w garażu, także obstawiałbym faktycznie, że to wina wilgoci

fly

collombo11
10-02-10, 20:11
no wlasnie ciężkie to do stwierdzenia bo w zimie auto ciut więcej zawsze pali bo minimalny wzrost zauważyłem, a co do zmulania auta to chyba noga nie taka ciężka jak na suchym:D ciepły już nie pluje ale dla świętego spokoju... jak najprościej sprawdzić czy to lambda i czy jest ok?? dla spokoju psychicznego że Hania jest 100% OK :) dzieki za odp pozdr

Gallus
10-02-10, 22:11
daj mu gazu na czerwone pole to zobaczysz jak pluje :D
nawet na rozgrzanym :P