Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Światła mijania-problem!

thompson17
07-02-10, 10:37
Witam, jest problem.
Gdy chce włączyć światła mijania -"krótkie" i przekręcam dwa razy jak to jest w civicu Vgen :) to światła sie nie włączają, postojówki owszem ale krótkie nie. dopiero gdy mocniej docisne włącznik na krótkie to sie załączają ale w czasie jazdy potrafią zgasnąć, mrygać. tutaj moje pytanie: prawie na 100%jestem pewien że to właśnie włącznik świateł i czy można go rozebrać jakoś żeby może oczyścić go/dogiąć styki czy lepiej zakupić inny?? jeszcze jedno pytanie: jest on zespolony z tym od wycieraczek?

Kosciech
07-02-10, 23:13
Można wyjąć samą część od świateł nie jest na stałe zespolony z wycieraczkami.

Nemereth
11-02-10, 16:44
czasie jazdy potrafią zgasnąć, mrygać

Zdażyło mi się ale zajrzałem pod maskę, zmieniłem kostki i na nowo przewód zarobiłem, jest ok. Dlatego że jak docisnąłem końcówki to zaczynały świecić, w trakcie jazdy się jednak wyłączały.

drex87
12-02-10, 12:07
Witam, jest problem.
Gdy chce włączyć światła mijania -"krótkie" i przekręcam dwa razy jak to jest w civicu Vgen :) to światła sie nie włączają, postojówki owszem ale krótkie nie. dopiero gdy mocniej docisne włącznik na krótkie to sie załączają ale w czasie jazdy potrafią zgasnąć, mrygać. tutaj moje pytanie: prawie na 100%jestem pewien że to właśnie włącznik świateł i czy można go rozebrać jakoś żeby może oczyścić go/dogiąć styki czy lepiej zakupić inny?? jeszcze jedno pytanie: jest on zespolony z tym od wycieraczek?

da się go rozebrać ja miałem podobnie tylko mi nie świeciło podświetlanie i tylne światła rozebrałem włścznik wyczyściłem styki z brudu lekko przeczyściłem drobniutkim papierem ściernym i śmiga jak tra lala roboty na 15 minut także szkoda kupować nowego

thompson17
15-02-10, 09:08
a jak to sie rozbiera?\

wystarczy na chama ściągnąć?:D

thompson17
23-02-10, 15:39
ponawiam pytanie: jak sie rozbiera włącznik świateł?:)