PDA

Zobacz pełną wersję : chyba linka spadla z pokretla od cieplego... i zimno ze oj

Chomik
07-02-10, 08:29
no qrcze chyba linka spadla/przetarla sie.... jak sie zabrac za wymiane ?? Nie ma oporu przy kreceniu galka i oczywisciew jakiej pozycji spadla ...przy zimnym :/

xavier85
07-02-10, 21:02
Witam:)..w klubie złamanych/zerwanych/przetartych linek nawiewu powietrza:)..mi sie ułamała przy samym pokrętle:p..tez na zimnym w najgorsze mrozy w trasie:(..rozebrałem ten gorny panel nad biegami wytaszczyłem cala linke ok 38cm pojechalem na sklep i cena mnie zabila:D..dopasowałem taka jakby szprychę w oplocie co by sperzynowala;)..narazie dziala bez zarzutu:)..puki co otworz sobie klapke na cieple recznie;)..masz ja pod nogami kierowcy zaraz po parwiej stronie:)..pozdr milego majsterkowania:)

Krzysztof1969
08-02-10, 20:31
U mnie bardzo ciężko chodzi regulacja. Żeby otworzyć nagrzewnicę linka pcha mechanizm i wetedy może spaść. Nie wim co jest z tym że palcami nie mogłem otworzyć?. Najlepiej byłoby to rozebrać ale wiąże się to ze zdjęciem całej konsoli. Dostęp z okolic bezpieczników też nie jest "różowy". Koniecznie trzeba mieć latarkę. Na samym dole pod kierownicą przy podłodze jest taka czarna blaszka która trzyma wiązki kabli najlepiej ją odkręcić i odpiąć kable. Wtedy można je przesunąć co da trochę miejsca na rękę. Za pomocą pokrętła nagrzewnicy poruszane są dwie linki, może dla tego tak to ciężko chodzi. Żeby dostać się do pokrętła musisz zdemontować konsole środkową nie będę opisywał jak się to robi bo na forum jest manual. Po kilkukrotnym zdejmowaniu robię to w 10min. Na dobrą sprawę jak tylko linka spadła z kołka to nie musisz rozpinać tej pod kierownicą a tylko tą za schowkiem. Żeby założyć linkę starczy a jak już nałożysz oczko to na kołek wciśnij jakiś ciasny igiielit lub coś inego. Żeby znowy nie rozbierać. Jak byś miał problem z ty to napisz. Wymiana żarówek konsoli w ASO kosztuje 100 + żarówki.

Ale stary temat dopiero uwidziałem..

lukamila
09-02-10, 18:28
Jak się okaże że to nie linka to sprawdz termostat, mi padł rok temu.

Krzysztof1969
10-02-10, 22:10
Nie ma oporu przy kreceniu galka i oczywisciew jakiej pozycji spadla ...przy zimnym :/

Coś się stało z linką ale ten temat jest stary więc pewnie już zapomniał. Jak pech to pech dziś koleś pod Biedronką wjechał mi w tylnie drzwi. Brak słów. No jedzie do tyłu i nie patrzy....

dyziek26
16-03-10, 16:50
witam
Tez miałem problem ze spadająca linką nawiewu która spadała zaraz za radiem. Po kilkukrotnym wyciąganiu radia i zakładaniem jej na miejsce nie wytrzymałem i nakręciłem nakrętke na bolec z którego spadała :)