PDA

Zobacz pełną wersję : EG3 i tylnie nadkola?

szpulek
28-02-05, 00:37
czesc,
szukam tylnich nadkoli do mojego civica, zauwzylem je u kumpla w wersji 3d 125km, ale u mnie ich nie ma, szukalem uzywek dzis na gieldzie - zima :(, szukalem podrobek nowych - nie robia do 3d civica :( opcje w aso odpuszczam, ze wzgledu na cene..
macie pomysl, gdzie szukac i czy wogole cos takeigo do tego modelu istnieje w rozsadnych pieniadzach?
pzdr

hosi
28-02-05, 06:18
Czy mówisz o reparaturkach? Jeśli tak, to TU (http://forum.civicklub.pl/viewtopic.php?t=106) znajdziesz kilka firm które je oferują.

Toms
28-02-05, 09:59
chyba chodzi o plastikowe wkladki w nadkola cos takiego jak mamy panowie z przodu

ARTX
28-02-05, 10:08
ale takie nadkola plastikowe jak z przodu sa to nie wystepowaly z tyłu!!!
na tylnich nadkolach sa zalozone tylko takie "wkladki" na rant błotnika

Toms
28-02-05, 10:29
no tak ale np jedekn kolega z forum mowil mi na spocie ze jakos zakladal i lekko przerabial z golfa2. Chodzi o to zapewne koledze czy ktos takowe plastikowe na tyl produkuje - sam bym sobie zalozyl(artx a do coupety ktos robi?)

ARTX
28-02-05, 10:32
orientowalem sie pewnego czasu i nikt nie robi - czy coupe, 3d czy sedan to wszystkie maja takie same, w gre wchodza jedynie własne przerobki

szpulek
28-02-05, 11:54
hmm, wiec jednak to potwierdzacie, ze nikt nie robi.. kolo mi mowil o uniwersalnych wkladach (20pln/szt), ktore sa z termocostamplastiku i mozna je podpasowac, w zasadzie uniwersalne, ale moze by podeszly.. zauwazylem, ze wszystkie civici po jakims czasie gnija z tylu na rantach.. gdyby byly nadkola to moze by tak nie bylo.. poza tym denerwuje mnie halas jadac po wodzie.. a od srodka raczej nie chce mi sie wszystkiego wytlumiac.. pzdr

Toms
28-02-05, 12:03
ja u siebie tez bede zakladal nadkola bo w sumie hondy ni egnija nigdzie orocz tylnych nadkoli wiec chyba warto zadac sobie trud.....
Musze sie dowiedziec gdzie w Krakowie albo Katowicach jest jakis zaklad co to robi, pojechac cos podpasuja a ja juz sobie potem dopasuje idealnie...

szpulek
28-02-05, 13:33
podobno gdzies w okolicach pszczyny jest firma, ktora robi nadkola.. jak cos znajdziesz to sie prosze podziel informacja.. ja tez mam zrobione na nowo tylnie ranty i szkoda mi robic to samo za rok.. pzdr

Toms
28-02-05, 14:38
oki dam znac na 100 ale moze sie wstrzymam do szuaknia dopopki nie bedzie cieplo bo w Kraku chyba z -12 jest brrrr

eVok
28-02-05, 16:34
do swojej 4g. na giełdzie w słomczynie kupiłem tylne za 20 zł szt. a do 5g. kupiła siostra też chyba po 20 zł sztuka.niestety nie wiem jak pasują bo jeszcze nie zakładałem.

szpulek
28-02-05, 21:08
hmm, wiec jednak da sie kupic do 5gen? dziwne, ze mi kolo powiedzial, ze nie ma.. a czy jestes w stanie eVok sprawdzic jak bedzie troche cieplej lub w cieplym garazu) jak pasuja? masz mzoe namiary na sprzedawce? a moze na producenta? bo to pewnie polska robota.. pzdr

MacK
28-02-05, 21:12
no tak ale np jedekn kolega z forum mowil mi na spocie ze jakos zakladal i lekko przerabial z golfa2...
to byłem ja 8)
do 5 gen od golfa II pasują najlepiej ale i tak trzeba trochę popodcinać i ponaginać. Od corolli (tej "zaokrąglonej" pasują mniej)
a do 4 gen. to extra pasują od tej "kwadratowej" corolli.
a koszt 35 pln za dwie sztuki to nic i można się trochę pobawić
Pozdrawiam

szpulek
28-02-05, 21:15
czyli tylnie od golfa2..

znalazlem:
http://www.tygrys.mgt.pl/admal.htm
maja do cifa 6gen.. pytanie czy moze takie bedzie latwiej podpasowac niz od golfa2, jak sadzicie? mocno sie to rozni? moze ktos sprawdzic?
pzdr

Toms
28-02-05, 21:47
a ile one kosztuja bo widze ze sa akurat do cifa 96-01

eVok
28-02-05, 21:48
właśnie rozmawiałem z sistrą,do 5g.trzeba było trochę popodcinać ale pasowały :) tylko że u niej za mało trochę podcieli przy wahaczu i teraz ponoć jak z tyłu siedzą dwie osoby i są wyboje to obciera wahacz.

szpulek
28-02-05, 22:05
a ile one kosztuja bo widze ze sa akurat do cifa 96-01

mowisz o tym linku, co go podalem? jesli tak to nie mam pojecia.. sadze, ze max 30pln/szt.. a sadzisz, ze 96-01 podejda do 91-95? pzdr