Zobacz pełną wersję : EG3 i tylnie nadkola?
czesc,
szukam tylnich nadkoli do mojego civica, zauwzylem je u kumpla w wersji 3d 125km, ale u mnie ich nie ma, szukalem uzywek dzis na gieldzie - zima :(, szukalem podrobek nowych - nie robia do 3d civica :( opcje w aso odpuszczam, ze wzgledu na cene..
macie pomysl, gdzie szukac i czy wogole cos takeigo do tego modelu istnieje w rozsadnych pieniadzach?
pzdr
Czy mówisz o reparaturkach? Jeśli tak, to TU (http://forum.civicklub.pl/viewtopic.php?t=106) znajdziesz kilka firm które je oferują.
chyba chodzi o plastikowe wkladki w nadkola cos takiego jak mamy panowie z przodu
ale takie nadkola plastikowe jak z przodu sa to nie wystepowaly z tyłu!!!
na tylnich nadkolach sa zalozone tylko takie "wkladki" na rant błotnika
no tak ale np jedekn kolega z forum mowil mi na spocie ze jakos zakladal i lekko przerabial z golfa2. Chodzi o to zapewne koledze czy ktos takowe plastikowe na tyl produkuje - sam bym sobie zalozyl(artx a do coupety ktos robi?)
orientowalem sie pewnego czasu i nikt nie robi - czy coupe, 3d czy sedan to wszystkie maja takie same, w gre wchodza jedynie własne przerobki
hmm, wiec jednak to potwierdzacie, ze nikt nie robi.. kolo mi mowil o uniwersalnych wkladach (20pln/szt), ktore sa z termocostamplastiku i mozna je podpasowac, w zasadzie uniwersalne, ale moze by podeszly.. zauwazylem, ze wszystkie civici po jakims czasie gnija z tylu na rantach.. gdyby byly nadkola to moze by tak nie bylo.. poza tym denerwuje mnie halas jadac po wodzie.. a od srodka raczej nie chce mi sie wszystkiego wytlumiac.. pzdr
ja u siebie tez bede zakladal nadkola bo w sumie hondy ni egnija nigdzie orocz tylnych nadkoli wiec chyba warto zadac sobie trud.....
Musze sie dowiedziec gdzie w Krakowie albo Katowicach jest jakis zaklad co to robi, pojechac cos podpasuja a ja juz sobie potem dopasuje idealnie...
podobno gdzies w okolicach pszczyny jest firma, ktora robi nadkola.. jak cos znajdziesz to sie prosze podziel informacja.. ja tez mam zrobione na nowo tylnie ranty i szkoda mi robic to samo za rok.. pzdr
oki dam znac na 100 ale moze sie wstrzymam do szuaknia dopopki nie bedzie cieplo bo w Kraku chyba z -12 jest brrrr
do swojej 4g. na giełdzie w słomczynie kupiłem tylne za 20 zł szt. a do 5g. kupiła siostra też chyba po 20 zł sztuka.niestety nie wiem jak pasują bo jeszcze nie zakładałem.
hmm, wiec jednak da sie kupic do 5gen? dziwne, ze mi kolo powiedzial, ze nie ma.. a czy jestes w stanie eVok sprawdzic jak bedzie troche cieplej lub w cieplym garazu) jak pasuja? masz mzoe namiary na sprzedawce? a moze na producenta? bo to pewnie polska robota.. pzdr
no tak ale np jedekn kolega z forum mowil mi na spocie ze jakos zakladal i lekko przerabial z golfa2...
to byłem ja 8)
do 5 gen od golfa II pasują najlepiej ale i tak trzeba trochę popodcinać i ponaginać. Od corolli (tej "zaokrąglonej" pasują mniej)
a do 4 gen. to extra pasują od tej "kwadratowej" corolli.
a koszt 35 pln za dwie sztuki to nic i można się trochę pobawić
Pozdrawiam
czyli tylnie od golfa2..
znalazlem:
http://www.tygrys.mgt.pl/admal.htm
maja do cifa 6gen.. pytanie czy moze takie bedzie latwiej podpasowac niz od golfa2, jak sadzicie? mocno sie to rozni? moze ktos sprawdzic?
pzdr
a ile one kosztuja bo widze ze sa akurat do cifa 96-01
właśnie rozmawiałem z sistrą,do 5g.trzeba było trochę popodcinać ale pasowały :) tylko że u niej za mało trochę podcieli przy wahaczu i teraz ponoć jak z tyłu siedzą dwie osoby i są wyboje to obciera wahacz.
a ile one kosztuja bo widze ze sa akurat do cifa 96-01
mowisz o tym linku, co go podalem? jesli tak to nie mam pojecia.. sadze, ze max 30pln/szt.. a sadzisz, ze 96-01 podejda do 91-95? pzdr