Zobacz pełną wersję : kolektor 4-2-1 w d13b2
Witam :)
Wiem ze tamat byl poruszany...znalazlem sporo o tym...ale nic z faktow dokonanych...
Dlatego tez kieruje to pytanie i na tym forum jak i na 2 pozostalych...
Mianowicie czy mozna wstawic kolektor 4-2-1 od d16z6 do d13b2?
Zdania są podzielone....duzo osob twierdzi ze nie...bo kanaly sie niepokrywaj....Jamal twierdzi ze wstawil i jezdzil i dziala...bez zarzutow...
Czy jest jeszcze ktos na tym forum kto wstawil kolektor od d16z6 do d13b2 ??
Jezeli tak to prosze by napisal co i jak....i co z sonda?
Witam :)
Wiem ze tamat byl poruszany...znalazlem sporo o tym...ale nic z faktow dokonanych...
Dlatego tez kieruje to pytanie i na tym forum jak i na 2 pozostalych...
Mianowicie czy mozna wstawic kolektor 4-2-1 od d16z6 do d13b2?
Zdania są podzielone....duzo osob twierdzi ze nie...bo kanaly sie niepokrywaj....Jamal twierdzi ze wstawil i jezdzil i dziala...bez zarzutow...
Czy jest jeszcze ktos na tym forum kto wstawil kolektor od d16z6 do d13b2 ??
Jezeli tak to prosze by napisal co i jak....i co z sonda?
Witam,
Przeprabiam właśnie ten temat - Czy da się do D13b2 założyć ten kolektor 4-2-1 z d16z6?
Codzi mi oczywiście o przekładke bez żadnego rzeźbienia cudowania itp.
Pozdrawiam
no poprosimy o odpowiedz bo na dniach chce go wstawic ;)
Jak go już wsadzicie to napiszcie czy się coś zmieniło. Jamal i wieszaq chyba jeżdzili na takich więc pasują... przyłużcie do tego kolektora starą uszczelkę od kolektora seryjnego i zobaczycie czy kanały się pokrywają czy nie. Powodzenia :)
kolektor wsadzony wszystko poszlo przy montarzy szybko i sprawnie ( kanaly sie pokrywaja w 99% wszystko pasuje tylko jedno mocowanie jest zbedne pod podwoziem ale nieprzeszkadza ani nic je usunac;) ) pozniej male komplikacje raczej niezwiazane z demontarzem i kolektor siedzi....
efekty takie jak mowili poprzednicy...gorny zakres obrotow extra sprawa ;)
mozna zamknac, pytania na priv badz na moim opisie o aucie ;)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=7498
odswiezam dla potwierdzenia. jest tak jak twierdzi przedmowca. wyrazna poprawa. zdecydowanie polecam kolek od z6.
A czy ktoś montował już kolektor 4-2-1 z ebaya do d13?? Też jest jakaś poprawa, wszystko pasuje??
Witam wszystkich myślę o zrobieniu całego kolektora wydechowego 4:1 który jest zakończony sportowym wydechem . Czy jest to dobry pomysł . Oczywiście od razu robię odlot . A mam honde civic 97 r 1.4 is 90KM . Wiem że to trochę nie na temat ale nie chce zaśmiecać I tworzyć nowego tematu .
[ Dodano: Czw 26 Paź, 2006 ]
poprawka tam zamiast odlot jest dolot :D
zrobieniu?
chcesz wystrugać z drewna?
pytajac czy to dobry pomysl zadaj konkretne pytanie i napisz dokładnie co chcesz zrobic
witam
panowie a jezeli kolektor z d16z6 wkladamy do d13b2 to jakiej uszczelki pod kolektor uzywamy? z ktorego silnika?
d13b2, d16z6, d15b2 i d15b7 mają te same uszczelki pod kolek.
a co z sądą lambda? trzeba rzeźbić?
Niby po co ?
Wykrecasz sonde ze swojego kolektora a wkrecasz w ten od d16z6 i jest ok
Jedynie w kolektorze d16a9 nie ma miejsca na sonde.
jak juz wyzej napisalem wszystko pasuje bez zadnych problemow...to poco nastepne pytania?? odkrecasz stary , przykrecasz nowy wszystko pasuje i jedizesz ;)
aha. spoko. dzięki :)
skojażyło mi się, że trza wiercić i wspawać nakrętke dla sondy a to tylko dla tego z d16a9
sorry za zamieszanie
pzdr
witam
wczoraj zalozylem kolektor.. szczerze..oprocz zgubionego porfela z dokumentami i 400zl nie czuje zadnej roznicy, wrecz odwrotnie.. chyba zrobil sie bardziej mulowaty,a ja ubozszy i wqr%$#%#... nie wiem czy polecac ten zabieg..
pozdroo
jak nie mierzyłeś samochodu przed i po na hamowni to możesz sobie czuć :roll: :wink:
ta masz racje 100zl przed zalozeniem 100zl po zalozeniu ..kolektor 200zl a to tylko po to zeby zobaczyc + 0,5 PS .. jestes genialny :lol:
Ty za to jesteś świetny hehe zgubiłeś kase, dokumenty i płaczesz i rozpaczasz że ci auto nie śmiga po modyfikacji...
Chciałem Cie pocieszyć i napisałem że nie sprawdzisz tak osiągów... Sugerując że raczej coś dała modyfikacja :lol: :roll:
nie placze tylko nie polecam uzytkownikom a to zasadnicza roznica :)
A do silnika d14a3/a4 ten sam kolektor moze byc czy jakis inny?
mam pytanie.. pytalem goscia na allegro o kolektor 4-2-1 sportowy ebayowy ,do mojej d13b2, napisal: ze to nic nie da bo beda sie robic zawirowania spalin i zamiats dodac kucy to moze jeszcze pogorszyc.. jakie jest wasze zdanie? aktualnie posiadam kolek z D16z6,zmieniony caly wydech rura 55mm srodkowy tlumik sportowy, koncowy rowniez MGmotorsport , zastanawiam sie nad zmiana prosze o rade :bicie:
możecie mi powiedzieć czym sie różnią kolektory z6 i a9 ? tylko miejscem na sonde ? oba sa 4-2-1 ? do postu wyzej -> nie ma prawa pogorszyć bo niby dlaczego ?
pogorszyc osiagow? bo o tym wlasnie mowa...