Zobacz pełną wersję : angel eyes
michalxd90
06-02-10, 15:56
kupilem civica d15b7 fioletowe coupe i mam zamiar zalozyc nowe lampy z przodu black angel eyes albo jdm clear black. Slyszalem gdzies opinie ze podczas deszczu mając angel eyes nic nie widać. Jakie wy polecacie, mam zamiar też założyć czarne alufelgi i dlatego chciałem black angel eyes. Jak wy oceniacie jedne i drugie reflektory i jakie byście proponowali.
A i odrazu żębym nie pisał kolejnego posta to chciałbym się zapytać jaki olej proponujecie bo musze dać na przegląd i wymienić olej i rozrząd. We wtorek dopiero będę ją rejestrował
Olej kup Motula, Mobila lub Valvoline. Jaką masz gęstość ??? Pomyśl od razu o wymia nie oleju w skrzyni biegów.
Są dwa wyjścia: droższe to MTF dostępny w ASO Hondy oraz tańszy to dobry olej 10w40. Sam śmigam na tańszej opcji i nic się złego z biegami nie dzieje
nie przesadzajmy koszt oleju MTF z aso to okolo 80-100zl a masz wymieniasz go na lata wiec chyba az tak bardzo nie trzeba oszczedzac i kupowac zwyklego 10w40.
a co do angeli ja mam angele juz kilka lat i jest ok, na pewno lepsza widocznosc niz na ori lampach. w angelach podstawa to dobre wypoziomowanie soczewek bez tego ani rusz !
nie przesadzajmy koszt oleju MTF z aso to okolo 80-100zl
Piszesz o Sobie?! Ciekawy jestem czy wszyscy śmigają na MTF czy też mają zwykły pół syntetyk.
Budziniak nawet ja śmigam na MTF'ie ;p
Co do lamp posiadam angele sonara i świecą elegancko w deszcz i śnieg :) jedynie co to na stacji diagnostycznej niech CI je dobrze ustawią :) do tego xenon i świeci naprawdę konkretnie :)
Budziniak nawet ja śmigam na MTF'ie ;p
teraz to dowaliłeś sam sobie :D Wiem że Mtf jest na całe życie ale poco wydawać kase na coś co mam za darmo w robocie. Po prostu nie widzę sensu skoro 10w też się dobrze spisuje
no wiesz skoro cena nie idzie w jakies mega pieniadze to chyba oszczedzanie na oleju ktory prawdopodobnie wymienisz tylko raz to nie jest cos wybitnie wymagajacego takich oszczednosci. wiec po co wmawiac komus zeby szedl w takie oszczednosci skoro nie sa one tu wymagane a jednak co oryginal to oryginal. i mysle ze na mtfie jezdzi bardzoo duzo osob bo cenowo nie jest to jakas rozpusta.
kamykkampo
09-02-10, 23:07
Ja swoja hanke zalałem castrol i jest git a co do lamp to mam LAMPY ANGEL EYES są ok tylko lewa ciężko ustawic bo wspomaganie przeszkadza jak dobrze ustawisz to będą ok a jak nie ustawisz to jest porażka pozdro
Dawid jak na razie to Ty nam coś wmawiasz. Ja napisałem dwie opcje jak byś zauważył. Pomyśl o tym że sporo useró na forum to młodzi ludzie którzy mają swój pierwszy samochód i ciężko będzie im wydać na olej i jeszcze wymienę. Nigdy w życiu nie neguję tego co piszesz wiem że MTF jest rekomendowany do naszych skrzyń ale....no właśnie to nie zachodnia eutopa
...Bartuś...
11-02-10, 01:16
Skoro stać kogoś na samochód to i na takie podstawowe naprawy też powinno być go stać :) A jak nie stać to się kupuje Cieniasa 900 z Gazem i tam do skrzyni można wlać nawet kujawski i skrzynia działa :p
Zresztą 2L 10W40 Dobrej marki kosztuje nie wiele mniej niż 2L MTF...
Ps.Ty może nie odczuwasz na razie ubocznych skutków stosowania takiego oleju,ale ja już jedna skrzynie rozwaloną przez 10w40 widziałem na własne oczy
Dawid jak na razie to Ty nam coś wmawiasz. Ja napisałem dwie opcje jak byś zauważył. Pomyśl o tym że sporo useró na forum to młodzi ludzie którzy mają swój pierwszy samochód i ciężko będzie im wydać na olej i jeszcze wymienę. Nigdy w życiu nie neguję tego co piszesz wiem że MTF jest rekomendowany do naszych skrzyń ale....no właśnie to nie zachodnia eutopa
ja nic nie wmawiam, tylko polecanie czegosc co nie jest za dobrym zamiennikiem nie uwazam za cos pomocnego.
pozatym jaka zachodnia europa? wydac raz kase na oryginalny MTF i masz spokoj na cale "zycie" twojego uzywania Hondy. i masz 100% pewnosci ze bedzie ok a tak co kupisz powiedzmy za polowe jakis zwykly silnikowy olej i potem jak sie cos spie... to bedziesz zalowac ze nie dales 50-60 wiecej za cos oryginalnego, nie mowie ze wszystko trzeba kupwac w ASO ale sa rzeczy na ktorych sie nie oszczedza bo potem moze to finalnie bardzo duzo kosztowac, no chyba ktos kupuje samochod i mu wszystko jedno w jakim jest stanie i co do niego leje. rownie dobre mozesz kupic olej z beczki na bazarze bo tez bedzie oszczednosc.
i piszesz ze wiele osob to mlodzi ludzie, ktorym ciezko bedzie wydac kase na MTF. no mysle ze latwiej bedzie wydac 80zl wiecej niz potem szukac nowej skrzyni.
Mozesz mi mowic ze nie warto ale ja bede to powtarzac jak glupi, sa rzeczy na ktorych oszczednosc to bardzo krotko trwala sprawa. tak samo sprawa zawieszenia kto kupuje zamienniki cukierkow wie ze tu nalezy kupic ASO bo wydasz raz a wiecej a przejezdzisz na tym kilka kompletow zamiennikow.
hmm, Auto Witolin: MTF: jakoś 60-70 zł płaciłem w zeszłym roku :)