Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : CRX Del Sol Sir >>>> Civic EG ?? Swap

Hondafan
02-08-06, 13:48
Czesc
Moj ziomal kupic rozbitego Del Sola SiR w anglii i zastanawiamy sie czy da sie tanio ogarnac taki swap do 5 gen powiedzmy 1.3 lub 1.5

1. Czy cala zawiecha z heblami bedzie pasowac ?
2. Polosie i reszta jest taka sama jak civicu ?
3. Silnik , co potrzeba do swapa jak z elekryka
Jakie inne potencjalne problemy

4. Czy to ma LSD ?

dzieki za pomoc :570:

Hondafan
02-08-06, 13:48
Czesc
Moj ziomal kupic rozbitego Del Sola SiR w anglii i zastanawiamy sie czy da sie tanio ogarnac taki swap do 5 gen powiedzmy 1.3 lub 1.5

1. Czy cala zawiecha z heblami bedzie pasowac ?
2. Polosie i reszta jest taka sama jak civicu ?
3. Silnik , co potrzeba do swapa jak z elekryka
Jakie inne potencjalne problemy

4. Czy to ma LSD ?

dzieki za pomoc :570:

emg
02-08-06, 15:03
da się, lepiej do 1.5
potrzebny silnik, skrzynia, półośki, osprzęt silnika i wiązka elektryczna

poza tym było i użyj szukajki

emg
da się, lepiej do 1.5
potrzebny silnik, skrzynia, półośki, osprzęt silnika i wiązka elektryczna

poza tym było i użyj szukajki

LIO
1. Zawiecha powinna pasowac, bo to jest na tej samej plycie podlogowej, a same heble to juz bankowo.
2. tak samo
3. to samo co przy swapie z civica do civica (na forum znajdziesz podobnych tematów sporo i tam masz opisane co i jak) z elektryka dochodzi problem z przedluzaniem wiazki, bo komputer i bezpieczniki sa z innej strony, ew. wymiana calej wiazki od auta z kiera po lewej stronie. Mniej klopotów bedzie jesli to nie bedzie EG3, a najlepiej jak to bedzie EG5, albo EG4 z wielopunktowym wtryskiem.

4. Nie sądze

LIO
1. Zawiecha powinna pasowac, bo to jest na tej samej plycie podlogowej, a same heble to juz bankowo.
2. tak samo
3. to samo co przy swapie z civica do civica (na forum znajdziesz podobnych tematów sporo i tam masz opisane co i jak) z elektryka dochodzi problem z przedluzaniem wiazki, bo komputer i bezpieczniki sa z innej strony, ew. wymiana calej wiazki od auta z kiera po lewej stronie. Mniej klopotów bedzie jesli to nie bedzie EG3, a najlepiej jak to bedzie EG5, albo EG4 z wielopunktowym wtryskiem.

4. Nie sądze

emg
02-08-06, 15:06
dochodzi problem z przedluzaniem wiazki, bo komputer i bezpieczniki sa z innej strony
to nie rzutuje moim skromnym zdaniem, a nawet lepiej bo można całą wiązkę puścić za akumulatorm i nie trzeba przedłużać za wiele

emg
02-08-06, 15:06
dochodzi problem z przedluzaniem wiazki, bo komputer i bezpieczniki sa z innej strony
to nie rzutuje moim skromnym zdaniem, a nawet lepiej bo można całą wiązkę puścić za akumulatorm i nie trzeba przedłużać za wiele

LIO
02-08-06, 15:12
nie jest w kazdym razie plug&play, wiec jest to w jakims stopniu utrudnienie, szczególnie dla kogos kto nie ogarnia elektryki za dobrze jak np ja :-)

kabelek, który idzie od jakiegos czujnika po lewej stronie auta, normalnie idzie przez cala szerokosc auta obok skrzynki z bezpiecznikami do kompa, a w wersji angielskiej, bedzie krótki i szedl od razu przez sciane grodziowa do ECU. Trzeba go wtedy przedluzyc, wiec jest dodatkowa zabawa. Nie mówie ze nie do ogarniecia, ale jest.

LIO
02-08-06, 15:12
nie jest w kazdym razie plug&play, wiec jest to w jakims stopniu utrudnienie, szczególnie dla kogos kto nie ogarnia elektryki za dobrze jak np ja :-)

kabelek, który idzie od jakiegos czujnika po lewej stronie auta, normalnie idzie przez cala szerokosc auta obok skrzynki z bezpiecznikami do kompa, a w wersji angielskiej, bedzie krótki i szedl od razu przez sciane grodziowa do ECU. Trzeba go wtedy przedluzyc, wiec jest dodatkowa zabawa. Nie mówie ze nie do ogarniecia, ale jest.

Hondafan
02-08-06, 15:18
a B16A3 bedzie pasuje w lapy
skrzynia i inne czesci sa w zasadzie jest cale auto, zegarow tylko do civica
Czy b16a3 ma knock sensor?

Hondafan
02-08-06, 15:18
a B16A3 bedzie pasuje w lapy
skrzynia i inne czesci sa w zasadzie jest cale auto, zegarow tylko do civica
Czy b16a3 ma knock sensor?

ppm702
03-08-06, 12:26
Hondafan, czy możesz napisać to po polsku w zrozumiałym języku

ppm702
03-08-06, 12:26
Hondafan, czy możesz napisać to po polsku w zrozumiałym języku

Lord_ZED
04-08-06, 00:48
ppm702, Nawet ja nie ogarnołem o co chodzi z zegarami :D. A sam mistrzem ortografi nie jestem.
SiR niema LSD ani knock sensora jestem pewny na 90%. łapy nie podejdą bo to D seria. A w EG 3/4/5 masz D serie. Sir to chyba takie nasze Vti. Bajerów dodatkowych to chyba niema.
Sory już poprawiłem. Piwkuje sobie dzisiaj :D.

Lord_ZED
04-08-06, 00:48
ppm702, Nawet ja nie ogarnołem o co chodzi z zegarami :D. A sam mistrzem ortografi nie jestem.
SiR niema LSD ani knock sensora jestem pewny na 90%. łapy nie podejdą bo to D seria. A w EG 3/4/5 masz D serie. Sir to chyba takie nasze Vti. Bajerów dodatkowych to chyba niema.
Sory już poprawiłem. Piwkuje sobie dzisiaj :D.

damios
04-08-06, 00:56
SiR niema LSD ani knock sensora jestem pewny na 90%. łapy nie podejdą bo to B seria. A w EG 3/4/5 masz D serie. Sir to chyba takie nasze Vti. Bajerów dodatkowych to chyba niema.

damios
04-08-06, 00:56
SiR niema LSD ani knock sensora jestem pewny na 90%. łapy nie podejdą bo to B seria. A w EG 3/4/5 masz D serie. Sir to chyba takie nasze Vti. Bajerów dodatkowych to chyba niema.

emg
04-08-06, 12:27
Łapy z crxa podejdą do 5gen, jaki nr kompa, bo KS chyba jednak jest

emg
04-08-06, 12:27
Łapy z crxa podejdą do 5gen, jaki nr kompa, bo KS chyba jednak jest

LIO
04-08-06, 13:52
w B16 JDM jest knock sensor

LIO
04-08-06, 13:52
w B16 JDM jest knock sensor