Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : malowanie pokrywy

woz1938
06-02-10, 10:18
witam;)
chce pomalowac pokrywe...wiem to nie problem.
Chcialbym zrobic napisy "Honda 16valve" na czarno...a cala pokrywa bd zolta.

ma ktos pomysl jak to zrobic zeby wszystko wyszlo ok? czy pozostaje mi mozolne oklejanie kazdej litery tasma?

Nemereth
06-02-10, 10:22
wypoleruj i pomaluj napis, jak wyschnie to zaklej tasma papierową po czym nozykiem odetnij zbedne ilosci i maluj pokrywe :)

zabas
06-02-10, 10:32
napis pomaluj na czarno , po wyschnieciu pomaluj go czymś tłustym jak krem, jakiś olej wtedy zółta farba nie osiądzie na nim i potem bez problemów zetrzesz z napisów nie porządany kolor. - nie testowałem u siebie - zasłyszane :D

lyski1981
06-02-10, 10:32
możesz też nanieść krem lub wazeline na same napisy po pomalowaniu i wtedy nic nie wycinasz tylko zdejmujesz krem,ale tak aby napisy były nim zakryte gubszą warstwą

śakis pędzelek w rączki j lecimy:D-oczywiście po uprzednim ich pomalowaniu!

woz1938
06-02-10, 10:45
czyli maluje na czarno napis pozniej jak wyschnie nanosze na niego wazeline grubsza warstwe i pozniej leci zolta farba i na koncu scieram wazeline i mam 50% mocy wiecej?:D:D:D nie no z tym ostatnim zieje:)

wieczorem wrzuce do tematu fotki dziekowa chopy;)

MrCk
07-02-10, 09:10
możesz też nanieść krem lub wazeline na same napisy po pomalowaniu i wtedy nic nie wycinasz tylko zdejmujesz krem,ale tak aby napisy były nim zakryte gubszą warstwą

tak tak :D posmaruje tłustym po napisach, pomaluje pokrywę, zacznie suszyć suszarką, wazelina/krem zacznie spływać na nowo nałożona farbę i cała robota od nowa :D hahaha niezłe rady koledze dajecie...

tak jak Nemereth napisał jest OK, najpierw pomaluj całą pokrywę na jakiś tam kolor, następnie jak wyschnie obklej napisy dokładnie tak, aby pomalowało się na czarno to co chcesz, resztę pokrywy zakryj jakimś workiem i ten worek przylep do dych taśm co będą wokoło napisów ( żeby po prostu czarny pył z farby nie usiadł na pokrywie ) i malujesz.

A tymi kremami to sobie możesz tylko ręce posmarować a nie napis.... :D

mroziak1
07-02-10, 13:28
a kto powiedział że będzie suszona suszarką?? :rolleyes:

MrCk
07-02-10, 13:49
a kto powiedział że będzie suszona suszarką??
ja tylko swoje zdanie napisałem...

mroziak1
07-02-10, 15:09
ok rozumiem :) jak nie będzie nikt narwany i nie użyje suszarki to będzie ok..