Zobacz pe³n± wersjê : Wczesny zap³on d15b7
Witam ostatnio by³em u mechanika zprawdzic zap³on.i powiedzia³ mi ze jest dobrze ustawiony ze jest wczesny to lepiej to to wiem.ale auto dalej mulaste i s³abe cos.Dodam ze aparat zap³onowy jest prawie ca³y przesuniety w przud auta prawie ca³y!!!!pbroty mu faluja czesto.a on mowi jest doprze.jak powinienem ustawic wczesny zap³on cofn±æ go troche w strone kierowcy ca³y aparat na s³uch?
Aparat powinien teoretycznie byæ w po³owie regulacji, lekko w stronê grodzi mo¿e byæ. Jak masz aparat w stronê zderzaka to masz zap³on opó¼niony. Czy ten kole¶ sprawdza³ Ci to lamp± stroboskopow± wraz z zwork± w kostce serwisowej??
no jescze jak dam tak z 3mm to juz bedzie dany na ful w strone zderzaka.....on jakis debil mi powiedzial tak.Ch³opie wszystko masz tu dobrze jak chodzi to jest dobrze......mowie mu ze jest strasznie mulaca s³±ba bardzo.on mowi ze co bym chcia³ od 1.5 i po rozmowie.niczym nie sprawdza³.dzis sobie ustawie dam go w strone kierowcy i ustawic tak zeby mia³ niskie opbroty i chodzi³ rowno??
Muzyk-Grzes
05-02-10, 14:25
Najlepsze rozwi±zanie to inny mechanik ,samemu mo¿na próbowaæ ustawiaæ "na s³uch" ale najdok³adniej zrobi to lampa + zworka w kostce serwisowej. Nie wiem co ten mechanik naprawia, ale jesli twierdzi ze D15B7 jest mulaste bo to 1,5 to naprawdê zmieñ go, bo szkoda takich wywodów i p³acenia za "z³ote my¶li" . Co do faluj±cych obrotów poszukaj tematu czyszczenie silniczka krokowego.
Co do faluj±cych obrotów poszukaj tematu czyszczenie silniczka krokowego.
Si³ nie mam...
Je¶li ¿eby w miarê ustawiæ zap³on musi byæ aparat a¿ do koñca przesuniêty, to znaczy ¿e masz rozrz±d ¼le ustawiony.
Zgadzaj± siê objawy - muli, faluje.
tak jak napisa kolega teg masz walniety rozrzad:(