Zobacz pełną wersję : slabo pali
Witam,potrzebuje pomocy,mam auto Acura Integra 93r,nie dawno zaczela mi ciezko odpalac i czasami gasnie,wymienilem filtr paliwa i powietrza oraz dzisiaj swiece i dalej jest to samo??? prosze o pomoc!
a załacza Ci sie ssanie?moze silniczek krokowy przeczysc??moze przekaźnik paliwa trzeba przelutowac? moze pomyliłes kable od kopułki na świece jest duzo opcji
JulekCIVIC
05-02-10, 15:35
slabo pali czyli co dlugo krecisz i lapie ale nie chce zaskoczyc czy wiele razy trzeba powtorzyc proces odpalania zeby zaczela pracowac? jesli krecisz i nic to zobacz przekaznik pompy... albo opisz dokladnie objawy jak sie zachowuje, wiesz ciezko jest tak odrazu stwierdzic na odleglosc czemu nie zapala jak sie nie widzi, slyszy itp :D
Muzyk-Grzes
05-02-10, 15:42
a załacza Ci sie ssanie?moze silniczek krokowy przeczysc??moze przekaźnik paliwa trzeba przelutowac? moze pomyliłes kable od kopułki na świece jest duzo opcji
Zanim zaczniesz dawać dobre rady to ustaw sobie zapłon porządnie, no chyba ze nie mam racji, ssanie w tym aucie jest regulowane przez komputer jakby się nie załączało to check engine by się włączył.
Napisz z jakim silnikiem mamy do czynienia bo to Acura Integra II generacji więc moze to być silnik D serii 1,6 l (ZC) lub B seria(B16A) niestety te auta oficjalnie nie były oferowane na rynku europejskim, więc możliwe że ma jeszcze inne silniki w zależności od tego na jaki rynek była wypuszczona np B17 i B18A1, a to żadko spotykane w PL silniki.
Może na mrozach filter zamarza
skolopendra
05-02-10, 19:13
Acura Integra 93r,
mierzyłeś kompresje tej staruszce?
silnik tam jest B18A1 - DOHC non vtec
zobacz czy jakieś błędy są na kompie, komp jest pod nogami pasażera, kawałek wykładziny musisz odwinąć i tam jest taka dioda ktora po wlaczeniu zaplonu zacznie mrugac zaleznie od tego jaki jest blad, pierwsze migniecie to aktywacja a nastepna seria szybkich mrugniec to blad, przynajmniej u mnie tak jest ;)
ja obstawial bym cos z aparatu zaplonowego