Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lusterka eletryczne-jak podłączyć?

K@mmil
04-02-10, 22:45
witam,

planuje podłączyć elektryczne lusterka. niestety nie posiadam fabrycznie instalacji. mam caly zestaw tj lusterka sterownik itd. Wiem jak pociagnac kable itd tylko nie wiem gdzie podłączyć zasilanie? Domyślam się że gdzieś w puszke bezpiecznikow ale dokladnie w które miejsce? Moje auto to Civic VI gen 3D.

z gory dzieki za pomoc:)

pozdrawiam

stolarz
05-02-10, 15:27
Po pierwsze odsyłam do tematu w którym się witamy jako nowi użytkownicy.

A jak zdejmiesz pokrywkę puszki bezpieczników to na niej jest pokazane gdzie dany układ ma swój bezpiecznik i tam się wpinasz

Skoti
05-02-10, 15:40
Ja np miałem tak ze p zdjeciu zaślepki zmialek kostke do podlaczenia sterowania, kable szły do dzwi. nałączniu kostek w dzwiach się traciły.

Jacobs34
06-02-10, 14:46
A jak zdejmiesz pokrywkę puszki bezpieczników to na niej jest pokazane gdzie dany układ ma swój bezpiecznik i tam się wpinasz

Niekoniecznie, bo kabel wcale nie musi być pociągnięty i trzeba go samemu ciągnąć. Zasilanie powinieneś pociągnąć do przycisku i dalej do lusterek. A gdzie je znaleźć to poszukaj miernikiem gdzie jest, załóż na kablu bezpiecznik i będzie działało. Zobacz skąd brali zasilanie w "tutorialu o amberach". Powodzenia