PDA

Zobacz pełną wersję : Nie działa centralny + szyba kierowcy

shd
04-02-10, 18:35
Tak jak w temacie. Nie działa centralny, ale tylko w drzwiach pasazera, tak samo szyba, tez tylko w drzwiach pasazera. Jeszcze niedawno wszystko jak najbardziej ok. Raz mi centralny załapał, ale za 2min znów nie działał. Szyba, centralny od kierowcy działa jak należy, reszta elektryki też.

Co sprawdzić, co to może być ?

Piatek
04-02-10, 19:04
Kostka w drzwiach ??

Sprite
04-02-10, 19:12
Kabelki zgniły albo się przetarły i nie ma połączenia.

Nemereth
04-02-10, 21:44
rozkrecic boczek i zobaczyc czy wogole napięcie dochodzi.

shd
04-02-10, 22:04
Głośnik od pasażera też nie działa... Może wypięła się kostka w drzwiach. Postaram sie jak najszybciej to sprawdzić. Co jeszcze sprawdzić, jakies bezpieczniki ?

Nemereth
04-02-10, 22:08
jezeli strona pasazera dziala a kierowcy nie, to bym nie obstawial bezpiecznikow tylko wiązki lub "silniczki" ew jak napisałeś kostki.

A głośniki mogą iść z jednego kabla i może poszły oba.

W każdym bądź razie sprawdzenie bezpieczników to 10 minut. Z tymi głośnikami to jakikolwiek Ci działa ?

shd
04-02-10, 22:51
Wszystko w samochodzie działa ok, głośniki z tyłu, od kierowcy, szyber, szyba od kierowcy, lusterka.

Wszystko co jest w drzwiach kierowcy - siłownik od centralki, szyba, głośnik - nie działa.
Ja obstawiam chyba tę kostkę, teraz nie mam nawet jak zdjąć boczka przez tą pogodę.
Chodzilo mi o to, że może padł bezpiecznik od całych drzwi kierowcy - jeżeli takowy jest.

agent_lol
04-02-10, 23:35
kostka w drzwiach sie poluzowała albo sie kabelki pourywały - to norma w 6 genie
nie musisz sciagac boczku, - otwórz na maxa drzwi i tam jest taki gumowy gadżet osłanaiajacy kostke - odchyl go weż śrubokręt wbij w bolca i ja wypnij, na bank parę kabelków zostanie luzem ;p

Nemereth
04-02-10, 23:36
nie ma podziału w bezpiecznikach typu drzi kierowcy/pasażera.

woz1938
05-02-10, 01:57
ja bym stawial na te przegnite kabelki...skoro raz jest a raz nie ma lub tak jak mowisz kostka

shd
05-02-10, 14:19
Wyciagnalem na szybko kostke w drzwiach, cala zaśniedziała jest w środku, troche przetarłem i wsadziłem z powrotem. Centralny i głośnik zaczął działać :) musze prysnać jakimś sprayem, to i szyba zacznie chodzić, ale to jak troche cieplej bedzie:)
Dzieki za pomoc