PDA

Zobacz pe³n± wersjê : kable g³o¶nikowe

E57
31-07-06, 12:37
Jakie kable g³o¶nikowe kupic pod zestaw przedni (PB CK6) zeby ³adnie zagra³o ? radyjko mam pioneer'a deh-3100rb, glosniki CK6, narazie glosniki beda graly pod samym radiem, w przyszlosci zagosci wzmak. Kable dobrze by bylo zeby juz pod wzmacniacz pozniej tez podeszly, zebym ich nie musial wymieniac. Czytalem gdzies ze wystarcza 2x2,5mm2 miedz beztlenowa, firma Caliber podobno robi w miare ok kabelki, ale to tez opinia zaslyszana :D
ogolnie : jakie kable i jakiej firmy i gdzie kupic zeby bylo ok :D najlepiej jak to jakis sklep to zeby byl w krakowie ;) z gory dzieki za pomoc
szuka³em na forum, ale prawie nic o tym nie ma :(

ppm702
31-07-06, 12:51
2x2,5mm2 miedz beztlenowa
i to bed± wystarczaj±ce parametry

E57
31-07-06, 13:03
jakiejs konkretnej firmy czy nadadz± sie tez takie z gie³dy RTV (oczywiscie o wiadomych parametrach) albo z Media Markt ? nie chce pakowac jakiegos szajsu ;)
i jak juz jestesmy w tym temacie to moglbys mi orientacyjnie podac cene takiego kabla za metr ? zebym albo zabardzo nie przeplacil albo nie kupil kiczu :P

ppm702
31-07-06, 13:07
ceny nie pamietam dok³adnie, ale to jakie¶ 4-6PLN/mb o ile dobrze pamiêtam.

Ods³uchiwa³em rózne auta i IMO w samochodzie ciê¿ko jest us³yszeæ ró¿nice miêdzy kablami... Dlatego u mnie le¿± kabelki Dietz'a i nigdy specjalnie nie roztrz±sa³em tego problemu...

djinfi
31-07-06, 15:37
2x2,5 do midbasowych a do tweeterow pozostaw te ktore sa oryginalnie bo sa ok. pozatym jesli mialbys ochote je wymieniac to czekaloby cie lutowanie w tweeterze co latwe nie jest bo tam sa tylko 2 male punkyt stykowe do kabli wiec troszke precyzji potrzeba. no i potem oczywiscie 2x2,5 ze zwrotnic do radia/wzmacniacza

dark
07-12-06, 17:57
2x1,5mm2 w zupelnosci ci wystarcza!!!

[ Dodano: Czw 07 Gru, 2006 ]
emg mi takie polecil i jest git.