Zobacz pełną wersję : Radyjko 2din
Robertos23
02-02-10, 21:46
Czy ktoś przeszczepiał radyjko 2 din z innego auta np. Audi Chorus lub inne z Subaru, sporo tego na allegro i w fajnych cenach, nowe około 1000zł, ale nie wiem jak z kompatybilnością kostek. Nie miałem jeszcze okazji rozbierać panelu sterowania, na razie za zimno. Pozdrawiam.
za 1000zł to kupisz pioneera albo jvc. Ja mam u siebie 2DIN, ma i DFX u siebie w sedanie. Nie ma problemu.
trzeba dokupić do tego jakas specjalna ramke jeszcze ? żeby ładnie spasowało z tym otworem ? czy działa na zasadzie plug'n'play ?
a kwestia kostek ? trzeba przejsciowki jakies czy nie?
Też byłem zainteresowany tym tematem kiedyś, aczkolwiek doszedlem do wniosku że seryjnego radia nikt nie ruszy a taki kombajn to duzo predziej. CZy ktoś na forum ma takie coś w ep i moglby sie pochwalić zdjeciem ?
Jeżeli foty europejskiej wersji panelu nawiewów to proszę: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=64504
przejściówkę trzeba zakupić honda 2001-2005 na ISO - koszt 6,99zł na necie. Montaż radia z tą kostką bardzo prosty, nawet ja sobie poradziłem :) Deski nie musisz w ogóle przerabiać - docinasz tylko ramkę ozdobną - masz na fotach DFX(ramka przycięta od góry i dołu). Aha, jak JVC to nawet przejściówki na antenę nie trzeba, pasuje fabryczna, ale jak na pioneera, to jeszcze trzeba przejściówkę na antenę kupić.
Co do chodliwości radyjek - to jak chcesz firmowe - to kupujesz JVC AVX 810 lub 820 i masz zdejmowany panel.
Leeo skoro już temat radyjka to zapytam Ciebie o wrażenia z odsłuchu Twojego sprzętu. duża różnica niż radyjko 1 dinowe, czy można na nim odtwarzać pliki divx czy takie radyjka mają jakieś inne szpanerskie bajery ? :)
Odsłuch? No jest equalizer, więc można troszkę bardziej wyeksploatować głośniki. Ja już Wam mówiłem, że amerykańce naprawdę wkładają dobrą serię, zresztą zobaczycie na zlocie ;) Moim zdaniem trochę lepiej niż seryjne, ale to tylko dzięki equalizerowi, gdzie można samemu stworzyć 3 setupy. Co do bajerów, to dziewczyny robią WOW ;) hehe, żartuję - ma to co każde 2DIN - cd/dvd/divix/mp3/wma/usb/ itp itd. Co mnie najbardziej zdziwiło, to menu filmu na dvd - wkładasz płytkę, odtwarza menu filmu i można palcem klikać np na poszczególne sceny, tytuły i podmenu :)
Robertos23
03-02-10, 08:19
A od innego auta z fabrycznym 2 din podeszło by (np. z Audi o którym wspomniałem wcześniej)?
Bo wydać 900zł na radio to z lekka za dużo. Te radyjka 2din mają ściągany panel?
Jakiś czas temu też szukałem radia 2 din z innej marki. Jak na razie nie wymieniłem ale z moich obserwacji wynika, że powinno podejść od nissana. Za 450zł można dostać nowe jak ktoś wyjeżdża z salonu i od razu wstawia nawigację. Ja sobie chwilowo temat odpuściłem (brak kasy) ale wiem, że prędzej czy później wypier......e tą beznadziejną półkę pod radiem.
Mówię o takim radiu
http://www.allegro.pl/item908600002_nissan_navara_cd_d_40_6cd_bluetooth. html
tylko nie mam pewności czy ono jest w prostokącie czy u dołu się zwęża.
Deski nie musisz w ogóle przerabiać - docinasz tylko ramkę ozdobną - masz na fotach DFX(ramka przycięta od góry i dołu).
jaką ramke docinasz ?
Taki urok forum, że wszystko tutaj można znaleźć :) Co do innych marek to podejdzie np od VW: http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=7491 - pisałem kiedyś z właścicielem, to mówił, że delikatnie musiał z góry jakieś zaczepy od radia doszlifować.
jaką ramke docinasz ?
ozdobną od radia. Dostajesz w komplecie.
Moim zdaniem odpuście sobie takie zabawy w radia z innych marek. Jak chcecie tanio to zakupcie jakiegoś używanego pioneera z allegro. Większość pewnie kradziona, ale można za 600zł już wyrwać pioneera D3 z navi.