PDA

Zobacz pełną wersję : nie opuszcza się szyba kierowcy w MB2 d14z4

skubiszek
31-07-06, 00:46
Mamy piękne lato- to nic, że jeżdze z klimą w trasy ale po mieście bym się polansował heh. (dżołk).. a mam problem z szybą kierowcy. Otóż dość nie dawno przestała się opuszczać, przy "pstryczku" brak jest charakterystycznego dźwięku załączania się silniczka czy czegoś tam.... nie wiem od czego zacząć i gdzie dłubać... Może wspomnę jeszcze o tym, że kiedyś w zimie ale to dwa lata wstecz otworzyłem przednią szybę w dół a ona nie chciała się podnieść, poruszałem kabelkami (prowizorycznie) na łączeniu drzwi z nadwoziem i nic...dopiero po poruszeniu kabelków pod maską (dość łatwe zwłaszcza że są na wieszchu), dokładniej tymi kostkami po prawej stronie jak się patrzy od przodu, elektyka zaczęła działać. Zdarzyło się to kilka razy później... ale przez rok był spokój a teraz nie działa w ogóle... :( troszke przykre no i trzeba by to naprawić...co polecacie, gdzie i jak grzebać mniej więcej? co to może być za usterka i czego?

TeeS1975
31-07-06, 02:43
a lewa działa, ja jak miałem problem po zimie to sie okazało że bezpiecznik, ale nie działały obie

skubiszek
31-07-06, 06:19
ta od strony pasażera działa normalnie także to raczej nie bezpiecznik :(

Civic '99
31-07-06, 08:19
Przemek jak tak mam ale w drogą stronę jak opuszecze do konca to potem nie chce wracać jak walnę w przełącznik pod jakim tam kątem to zadziała, wudaje mi sie że to styki w przełączniku i myślę ze u Ciebie moze być podobnie więc czeka nas rozebranie boczka i sprawdzenie styków a raczej ich przeczyszczenie

Gruszka
31-07-06, 15:20
Skubiszek...

Zmien bezpiecznik. Kazda szyba smiga na osobnym. W dolnym rzedzie, od lewej 5 lub 8 bezpiecznik, zolty 20A. Schemat bezpiecznikow masz na odwrocie schowka, tego otwieranego (uchylanego) po lewej stronie od kierownicy.

Napisalem 5 lub 8, bo u mnie sa nie wiedziec czemu na odwrot.

Polecam Ci poczytac kiedys manuala do Towjego auta...

Pzdr,
Gruszka

skubiszek
31-07-06, 15:44
oj Tomaszu...coś taki cięty :) hehe żart..pozdro i dzięki - myślałem właśnie że 1 bezpiecznik na 2 szyby śmiga...

Gruszka
31-07-06, 15:45
Mam dzis kiepski humor. Nie gniewaj sie ;)

skubiszek
31-07-06, 17:27
to życze poprawy i szybkiego powrotu do formy Twojego humoru :) nie gniewam się :)

[ Dodano: Pon 07 Sie, 2006 ]
naprawione! faktycznie bezpiecznik....Gruszka GURU:D