Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : honda civic 1.7 CDTi 02r problem z ładowaniem

xavier85
02-02-10, 13:46
Witam, jestem nowy na forum wiec odrazu sie przywitam:)..oraz jestem nowym nabywcom civicka od miesiąca. Z autka jestem bardzo zadowolony malo pali ladnie wygląda (wrzuce jakos foty na dniach). Teraz jesli chodzi o problem, wczoraj zapaliłem autko rano zeby sobie pochodziło na wolnych orbotach z 10 min przed trasa. Niestety kiedy bylem juz gotowy do podroży wyświetlił sie akumlator xenony zgasly zapilily sie kontrolki ABS, SRS, ESP. Pojechałem na zmierzenie napiecia i okazalo sie ze podrodze strasznie cos "mlaszcze" z okolic alternatora oraz wspomaganie raz dziala raz nie. Po pomiarze okazalo sie ze na akumlator wraca tylko 11V. I teraz pytanie do was drodzy hondziaze, caly aletrantor z vacku pompa do wymiany czy da rady reanimować w sesnie zawiesc do jakiegos elektro motera:)??
pozdrawiam Damian

agent
03-02-10, 07:57
No niestety alternator to bolączka diesla. Mi padł juz dwa razy. Za pierwszym razem wymieniałem u elektryka diody, za drugim razem ładował ale miałem migotanie świateł. Wymieniłem na używany bo akurat dostałem tanio. Przymierzałem się do zamiennika niby nowego ale produkcji prawdopodobnie chińskiej za to z gwarancją - np. taki http://allegro.pl/item893725892_nowy_alternator_opel_astra_corsa_hon da_diesel.html
P.S. Wymiana to masakra jakaś jest - jak widzą to elektrycy to odpowiedż jest najczęsciej nie mam czasu albo przywieź mi Pan już wyjęty to się nim zajmę.

xavier85
03-02-10, 09:50
witam..jak narazie skonczylo sie na mostku diodowym, i faktycznie jak mnie mechanik zobaczyl to sie za glowe chwycil;/..zobaczymy co bedzie dalej narazie wszystko dziala bardzo dobrze:)..ufff

pozdrawiam:)

jasko174
03-02-11, 20:54
kto wyjmowal alternator w hondzie civic 1.7 cdti?

rafal
04-02-11, 11:56
Tam jest tyle miejsca pod maską, że chyba tylko chińskie rączki się tam mieszczą :D

volt220
07-02-16, 17:55
kto wyjmowal alternator w hondzie civic 1.7 cdti?
Ja wymieniałem i to juz 4 razy wiec luz

siara87
07-02-16, 18:06
Ooooo kolejny gornik na forum :) piec lat to chyba rekord :) a tak na powaznie to tez mnie czeka naprawa/wymiana altka w ctdi i w razie czego nie ma.jakiegos problemu z dostepnoscia tych diod i wiekszosc zakladow powinna to ogarnac?

spidek
08-02-16, 12:20
Powinni bez problemu od ręki. To tak powszechny temat że chyba każdy zakład ma zawsze na stanie części :D