Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie odbijaja kierunkowskazy...co robic?

bednar_skc
02-02-10, 06:37
Niedawno na parkingu cos pyklo w kierownicy...i przestaly odbijac kierunki po skreceniu kierownica...

jak to naprawic?? caly wlacznik wydaje sie ok, bo dlugie dzialaja, mijania, kierunki tez...tylko nie odbijaja;/

kurakwawa
02-02-10, 07:57
ja mam ten sam problem tylko ze z drugiej strony
nie odbija przełącznik od wycieraczek...

cobra524
02-02-10, 08:19
u mnie tez sie tak ostatnio zrobiło ale po tym jak auto stało na mrozie, jak sie rozgrzało w srodku to przełącznik działał ok

Mati_1979
02-02-10, 08:46
ja tak mam już od 2 lat po swapie silnika mi rozpier.. i nic z tym nie robiłem i już się do tego przyzwyczaiłem:)

TomK
02-02-10, 09:53
ja tak jeżdżę od 3 miesięcy i też się przyzwyczaiłem :) czasami jak było dosyć ciepło kierunki zaczynały odbijać ale to bardzo sporadycznie....

Poleciał najpewniej przełącznik zespolony - do kupienia na allegro i teraz dwa pytania :) Czy przełącznik z sedana będzie pasował ?? (z hatchbacka pewnie nie bo jest dodatkowo tylna wycieraczka więc wtyczki najpewniej się różnią - aczkolwiek mogę się mylić)
a drugie pytanie czy przełącznik zespolony da się wymienić bez zdejmowania kierownicy ??

Nemereth
02-02-10, 13:41
nie odbija przełącznik od wycieraczek...

yyy... <confused>

Przełącznik od wycieraczek nigdy sam nie odbija... :|
Chyba, że mówisz o pociągnięciu do siebie na sprysk.

Aż dziś spojrzę u siebie bo piszę na pamięć.

paulb
02-02-10, 13:47
hej

u mnie w 2 cifach jest ten sam efekt :

jak jest zimno nie odbijaja kierunkowskazy,
jak jest ciepło to jest ok
może cos przymarza, smar jakiś czy co?

kurakwawa
02-02-10, 14:07
yyy... <confused>

Przełącznik od wycieraczek nigdy sam nie odbija... :|
Chyba, że mówisz o pociągnięciu do siebie na sprysk.

Aż dziś spojrzę u siebie bo piszę na pamięć.

:)
masz racje
no pewnie że nie odbija :)
źle sie wyraziłem

miałem an myśli ten pstryk czyli coś takiego jakby zaskakiwał na odpowiadnią pozycje ten przełącznik
kurde cięzko to opisać :/

przełącznik jest taki jakby "bezwładny"
a jak jade po dołach to sam opada i sie włanczają wycieraczki

Nemereth
02-02-10, 14:17
No to plastiki masz wyrobione. Zgłoś się w dziale Giełda to coś znajdziesz w ładnym stanie :P

bednar_skc
02-02-10, 15:55
a da sie wymienic ten wlacznik bez zdejmowania kierownicy?

piroman
02-02-10, 16:53
a da sie wymienic ten wlacznik bez zdejmowania kierownicy?
nie

bednar_skc
02-02-10, 20:09
a da sie ten jakos naprawic?

Budziniak
02-02-10, 20:35
a da sie ten jakos naprawic?

Nie
Rozbierzesz wypadnie kilka sprężynek kuleczek i cały misterny plan pójdzie sie pitolić. Używki nie są drogie tylko czy trafisz na w pełni sprawny.

kurakwawa
02-02-10, 20:51
Nie
Rozbierzesz wypadnie kilka sprężynek kuleczek i cały misterny plan pójdzie sie pitolić. Używki nie są drogie tylko czy trafisz na w pełni sprawny.

uuuuu...
to niedobrze
a ja już planowałem że sobie w weekend podłubie przy furce....

bednar_skc
03-02-10, 06:53
no bardzo niedobrze :P

a jak zdjac kierownice? i ten wlacznik

Budziniak
06-02-10, 18:45
W hondzie jeszcze kiery nie zwalałem ale we wszystkich autach jest tak że zdejmujesz poduszkę i pod poduszką masz śrubę lub nakrętkę.

bednar_skc
06-02-10, 21:38
ale chyba najpierw trzeba poduszke odpiac? nie chcialbym by mi ja wywalilo :P i jak ja wyjac?

TomK
07-02-10, 11:00
najprościej jest zdjąć klemę z akumulatora. Poducha wybucha jak dostaje impuls elekt. i z tego co wiem od tyłu trzyma się chyba na 4 śrubkach

chrzanos
07-02-10, 14:29
...naprawił ktos te usterke? ja mam problem tak jak wy z tym ze te kółko plastikowe[ten plastikowy pierscien o grubosci ok centymetra ] wpada za gleboko a za bardzo nie wypada w tak waznym ukladzie jak kierownyczy rzezbic

wiem jak dokladnie nazywa sie element o ktorym pisze i pewnie wiekszosc ma z nim problem a mianowicie -kołnierz powrotu kierunkowskazów a jak nie tu to te pipki od kierunkow sie wytarly

http://img402.imageshack.us/img402/8876/48708888.jpg (http://img402.imageshack.us/i/48708888.jpg/)
te elementy odpowiadaja za cała usterkę :/ jakies sposoby na to by nie wpadalo te kolo ?