Zobacz pełną wersję : Immobilizer
chudypiter
01-02-10, 21:49
Witam,
Wczoraj wszystko było okej, dziś wchodzę do auta chcę odpalić, a skutek taki, że tylko rozrusznik kręci, i mruga zielona lampka z kluczykiem. Dodam, że mam tylko dwa czarne kluczyki, próbowałem obydwoma ( nie mam czerwonego ).Pompę paliwa słychać.
skolopendra
02-02-10, 16:34
odkręć osłonę kierownicy tam masz pętlę immo ,przeczyść styki i sprawdź ponownie
odgrzewam kotleta... mam podobną sytuację jak chudypiter z tym że u mnie dodatkowo brak kontrolki aku i wszystko działa jak poruszam bezpiecznikami, zauważyłem że są to te same, nie jestem w stanie niestety ich określić. Czy w tym momencie również pomoże czyszczenie styków ?
skolopendra
16-12-10, 10:37
Czy w tym momencie również pomoże czyszczenie styków ?
wygląda na to że tak
psiknij na koniec jakieś wd
i sprawa rozwiązana wyjąłem bezpiecznik dmuchnąłem i jest ok
pozdro
Jestem świeżym posiadaczem sprowadzonej Hani VII gen z 2004 roku 1.6 VTEC (po lifcie). Po czym mogę poznać, że auto ma immobilizer? Czy wszystkie modele z tego roku już mają? Czytałem trochę postów na forum i w wielu miejscach pojawia się tzw "zielony kluczyk" na desce rozdzielczej. Czy jego występowanie w 100% oznacza że auto ma immobilizer?
W wielu postach jest mowa o immobilizerze, ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na tak głupie pytanie. Muszę jednak to wiedzieć do kalkulacji AC, a mrugający kluczyk jest na chwilę obecną dla mnie jedynym tropem :(
tak zielony kluczyk to immo
A co jeśli auto nie ma immobilizera? Dioda w ogóle nie występuje na desce rozdzielczej? Sorry, że tak drążę temat, ale książka z instrukcją przedstawia dwa kluczyki - jeden z immobilizerem, drugi bez. Mój niestety przypomina ten drugi, a wygląda na oryginalny. I dlatego przed podaniem czegokolwiek u ubezpieczyciela chciałbym mieć 100% pewność.