defel
01-02-10, 20:54
witam wszystkich, mam problem z wycieraczkami przednimi, przy korzystaniu z pojedynczego przebiegu (bez nastawiania czasowego) ramiona przesuwają się tak długo jak długo naciskam przełącznik i do momentu jak go naciskam, nie ma już tak że przy pojedynczym, krótkim naciśnięciu wykonają pełne wychylenie i powrót na dół szyby. teraz mam tak że krótkie "dygnięcia" przełącznikiem przesuwają mi wycieraczki o centymetry (mogę je sobie ustawić gdzie chcę "a raczej nie chcę" nawet na środku szyby w pionie :eek:) , bez możliwości powrotu. Wcześniej miałem tak że przy pojedynczym "dygnięciu" przełącznikiem wychylenie i powrót odbywało się płynnie i z normalną prędkością, przytrzymanie przełącznika zwiększało dopiero prędkość pracy wycieraczek, teraz te "skoki" po szybie odbywają się chyba na najszybszym biegu i jest to wkurzające :mad:.
- za szybka praca na pojedynczym "kliknięciu"
- nie działa opcja powrotu wycieraczek
(szyba czysta oczywiście)
poradźcie coś.
Witam ponownie, miałem troszkę czasu na zdjęcie podszybia i sprawdzenie silniczka wycieraczek, sprawcą okazał się jeden przewód prowadzący od silniczka do wtyczki, zaśniedział i odłączył się od czegoś w środku silniczka. W wolnej chwili rozkręcę go, przeczyszczę i połączę ponownie. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
- za szybka praca na pojedynczym "kliknięciu"
- nie działa opcja powrotu wycieraczek
(szyba czysta oczywiście)
poradźcie coś.
Witam ponownie, miałem troszkę czasu na zdjęcie podszybia i sprawdzenie silniczka wycieraczek, sprawcą okazał się jeden przewód prowadzący od silniczka do wtyczki, zaśniedział i odłączył się od czegoś w środku silniczka. W wolnej chwili rozkręcę go, przeczyszczę i połączę ponownie. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.