Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z silnikiem

pacos21
30-07-06, 15:56
Witam zakupilem niedawno honde civic 1.5 a mam problem taki jak przekroczy ponas 5tys obortow to zacyzna kopcic z wydechu i taki dziwny zapach czym to jest spowodowane oleju nie bierze a silnik chodiz jak zyleta tylko ten dym mi cos nie odp

Lcfr
30-07-06, 21:30
1. uzyj opcji szukaj....-sporo podobnych teamtów juz było....

2. jesteś pewien, ze nie bierze oleju? Masz wystarczajaco długo auto by to stwierdzić?
3. skoro NAPRADĘ NIE BIERZE to sprawdz ustawienie zapłonu oraz regulacjae zaworów....

pacos21
30-07-06, 22:44
ten dym jest taki jasny nie ciemny ale autko bardoz dobrze sei wkreca na obroty to nie wiem moze przez stumienice?

Lcfr
30-07-06, 22:50
ten dym jest taki jasny nie ciemny ale autko bardoz dobrze sei wkreca na obroty to nie wiem moze przez stumienice?

tak ogólnikowo:

- jasny dym-siwy/niebieski-auto bierze olej (prawdopodobnie pierscienie)
- jezeli ten dym jest biały/para, to bierze płyn-wydmuchana uszczelka głowicy
- strumienica raczej tu nic nie ma do rzeczy

pacos21
30-07-06, 23:23
hmmm a jak to moge sprawdzic??

Matey
30-07-06, 23:24
stan za autem i niech ktos doda gazu i zobaczysz jaki kolor ma dym z wydechu...

zal4
07-02-07, 15:56
jezeli ten dym jest biały/para, to bierze płyn-wydmuchana uszczelka głowic

o który płyn chodzi,bo mam podobnie,a nie bede zakładał osobnego wątku na to

wunat
07-02-07, 16:02
chlodzacy.

kolosezw
12-08-07, 11:05
witam, mam podobny problem tylko ze z rury wydobywa sie bialy dym i krople wody (po rozgrzaniu silnika). samochod stoi jeszcze niezarejestrowany wiec nie wiem czy bierze olej lub plyn chlodzacy. pytanie, czy mozliwe jest ze to plyn chlodzacy i sie skrapla na wyjsciu z rury? w samochodzie chyba byla wymieniana chlodnica bo wyglada na w miare nowa. czego to oznaki. czy myslicie ze moze to byc uszczelka głowicy?