Zobacz pełn± wersję : Centralny Zamek Popsuł Się - Help
kamil32123
30-07-06, 15:29
Mam problem. Centralny zamek w drzwiach od strony pasażera nie działa. Tkz nie zamyka ani nie otwiera dzwi. :/ Słuchać jak sliniczek pracuje ale bez skutecznie ;/ prosze o pomoc
¦ciagnij boczek i zobacz czy drut od centralnego jest caly.
Kiedys juz widzialem takie cos w samochodzie mamy, poprostu drut pekl.
Kiedys juz widzialem takie cos w samochodzie mamy, poprostu drut pekl.
w wersji z dokładanym centralnym to może byc przyczyną ale przy wersji fabrycznej już żadnych drutuf nie ma
BTW chyba nie ten dział
ano nie tan dzial, wiec przeniose
ja bym zaczal od sciagniecia boczku i popatrzenia najpierw, a jak do niczego bym nie doszedl to wtedy bym sie zastanawial i pytal
a ja jestem na 90% pewien, że rozkręcił Ci się ł±cznik miedzy cięgnami... Wystarczyło poszukać w tym dziale
no tak ale przynajmniej u mnie w ej9 silownik centralnego w drzwiach pasazera jest fabryczny i znajduje sie dokladnie w tym bialym mechanizmie w krancu drzwi. po zdjeciu boczka niczego sie tam nie zobaczy. Trzeba dopiero wykrecic caly zamek, co jest klopotliwe (uwaga bo to dosc kruche).
no tak ale przynajmniej u mnie w ej9 silownik centralnego w drzwiach pasazera jest fabryczny i znajduje sie dokladnie w tym bialym mechanizmie w krancu drzwi. po zdjeciu boczka niczego sie tam nie zobaczy. Trzeba dopiero wykrecic caly zamek, co jest klopotliwe (uwaga bo to dosc kruche).
kamil32123
03-08-06, 00:28
:) dzięki ale nieudało mi tego naprawić :( musze jechać do serwisu ale i tak thx ;)
kamil32123
03-08-06, 00:28
:) dzięki ale nieudało mi tego naprawić :( musze jechać do serwisu ale i tak thx ;)