Zobacz pełną wersję : Wlew obok wlewu paliwa
Witam. Mam Civice 6 HB EJ9 i chcę zamontować w niej gaz (miło by było jak byście napisali jaką polecacie) i chciałem zapytać czy w tym modelu jest możliwość zainstalowania wlewu gazu obok wlewu paliwa (pod klapką)? ;>
Stag 300 plus
Magic Jet lub Matrix Hd344
Zavoli Zeta S
Wlew gazu da się zrobić. Zależy ile miejsca, to można zamontować pełny wlew, lub wkręcany. Jak gazownik leń i pierdoła to znajdzie milion powodów na nie i powie, że się nie da.
Zakład to Ci mogę polecić koło Torunia, jest w polecanych, ale zaraz pewnie będziesz jęczał, że daleko.
z tym wkrecanym jest kłopot a pełno wymiarowy nie wejdzie, ja montuje pod zderzakiem jest tam taki fajny kawałek miejsca w plastiku jestem nygusem i pierdołą hehe
No właśnie nie chcę żeby było widać ten koreczek, bo to taki miały *******ek a mnie jakoś razi :P
W 5D MB mieści się spokojnie normalny wlew przy korku paliwa.
Nie wiem czy wlewy są inne w EJ i MB?
ja moge powiedziec ze w jajku mam wkrecany i jestem z niego mega zadowolony nie wiem dlaczego ktos wczesniej napisal ze jest z nim jakis klopot
no kłoptliwy w sensie ze jak podjeżdzasz na stacje musisz wysiąść i mu wkręcic ten zaworek a inaczej siedzisz z dupą w aucie otwierasz szybe io wołasz panie za dyche prosze:P
a inaczej siedzisz z dupą w aucie otwierasz szybe io wołasz panie za dyche prosze:P
W Niemczech musisz samemu ruszyć dupę :p
Ja tez mam wkrecany i polecam. Jak mialem po zderzakiem to sie gazowniki burzyly, ze za gleboko itd. i slusznie w sumie, bo na ich miejscu tez by mi sie nie chcialo schylac pod auto przy sniegu i mrozie, wiec w koncu przerobilem na wkrecany i tez jestem zadowolony. Pelnowymiarowy nie wejdzie.
Ja równiez posiadam wkręcany wlew i jestem zadowolony, jest jeden minus ale to dlatego że nie mam zaślepki na ten otwór bo jak w te mrozy myłem autko to troszeczkę się do otworu dostało wody i zamarzła w środku ale przy tankowaniu cały lód zniknął;) Wygodne rozwiązanie i nikt nie wie że jeździsz na podtlenku LPG:D
A ja mam też EJ9 i mam pełnowymiarowy wlew pod klapką. Nic nie przykręcam. Z tankowaniem w Niemczech i w Holandi (przejściówki, grube pistolety) także nie ma problemów, wszystko się mieści. Jak ktoś chce to szczele fotkę
W Niemczech musisz samemu ruszyć dupę :p
Za to w Holandii na dystrybutorach jest instrukcja obsługi TYLKO w języku polskim:D
Wlasnie, zrob zdjecie, tez jestem ciekaw jak sie to tam upchalo.
Za to w Holandii na dystrybutorach jest instrukcja obsługi TYLKO w języku polskim
To nie jest śmieszne, bo jak niektórzy pierwszy raz jadą "zagramanicę" to są przyzwyczajeni, że ktoś przyjdzie i zatankuje.
To nie jest śmieszne, bo jak niektórzy pierwszy raz jadą "zagramanicę" to są przyzwyczajeni, że ktoś przyjdzie i zatankuje.
Moze kiedys w u Nas tez tak zrobia. Cena gazu napewno by troche spadla.
http://img246.imageshack.us/img246/3993/pic0058l.th.jpg (http://img246.imageshack.us/i/pic0058l.jpg/)
Proszę.
Jak widać trzeba było tylko odciąć kawałek tego czarnego plastiku pod wlewem.
widze Szkari ze mamy podobne rozwiazanie, mam ej6, wlew tak samo umieszczony i co najwaznijsze pelnowymiarowy, z nalewaniem LPG czy PB zadnych problemow niema. Czyli dla chcacego nic trudnego ;)
Jasne ze da sie zamontowac koło wlewu paliwa. trohe więcej roboty ale dla chcącego nic trudnego. I pamietaj ze jak będziesz montował gaz to załóż "ręczne" sterowanie dawki gazu. skręcisz gaz, mało powietrza i będzie paliła koło 6-7 l/100 Pozdro
I pamietaj ze jak będziesz montował gaz to załóż "ręczne" sterowanie dawki gazu. skręcisz gaz, mało powietrza i będzie paliła koło 6-7 l/100
No zawory mu nowe za sponsorujesz Ty.
I generację proponujesz? Chłopie ogarnij się!
Jasne ze da sie zamontowac koło wlewu paliwa. trohe więcej roboty ale dla chcącego nic trudnego. I pamietaj ze jak będziesz montował gaz to załóż "ręczne" sterowanie dawki gazu. skręcisz gaz, mało powietrza i będzie paliła koło 6-7 l/100 Pozdro
WTF ?? :eek:
kolego masz chyba instalacje z poloneza zeswapowaną bo od kilku lat wg prawa już sie nie da nawet takiej założyc
BlackSheWolf
15-04-11, 13:49
a powiedzcie mi jak tam z rdzą koło tego wlewu, nie pojawia się ?
bo to w sumie dziure się robi. Wiadomo zderzak, to plastik i luz. A tutaj jednak słyszałam, że rdza po jakimś czasie się pojawia.
I pamietaj ze jak będziesz montował gaz to załóż "ręczne" sterowanie dawki gazu. skręcisz gaz, mało powietrza i będzie paliła koło 6-7 l/100 Pozdro
Ja proponuje skrecic tak zeby nic nie palila ;P
mnie w hr-v'ce zakonserwowali to miejsce po zrobieniu dziurska na wlew pod klapka, i jak na razie po jednej zimie rdzy nie widac.
shantillas
22-04-11, 09:27
a powiedzcie mi jak tam z rdzą koło tego wlewu, nie pojawia się ?
bo to w sumie dziure się robi. Wiadomo zderzak, to plastik i luz. A tutaj jednak słyszałam, że rdza po jakimś czasie się pojawia.
U mnie w poprzednim jajku, gaziarze niby dali konserwacje. Po dwóch latach było tam pełno rdzy. Po założeniu gazu, polecam samemu wykonać konserwacje, wtedy będziemy mieli pewność, że jest zrobione Ok...
ja u siebie zrobiłem koło wlewu paliwa i jest gitara, nie ma rdzy, wszystko zasylikonowałem, woda się tam raczej nie dostanie :)
źle zrobiłeś, że zasylikonowałeś ponieważ za jakiś czas będziesz miał tam rdzę.
Ja mam wkręcany i jest bardzo wygodne :)
no przeciez pod klapke wlewu paliwa nie da się inaczej, tylko wkręcany... ;) Chyba ze są jakieś patenty o których nie wiem :P
sylikon jest od spodu, z góry mam plastikową zatyczkę. Ale czas pokaże :)
silikon powoduje korozję blachy, lepiej to zdrap i normalnie zakonserwuj jakas masą bitumiczna.
nie musi byc wkręcany, może być zwykły. bylo o tym juz na forum.
no przeciez pod klapke wlewu paliwa nie da się inaczej, tylko wkręcany
Da sie tez caly zamontowac :) niestety mi nie zabezpieczyli i jak konserwowalem nadkola z tylu zauwazylem ze od spodu duzo rudej sie pojawilo:(
Da sie tez caly zamontowac niestety mi nie zabezpieczyli i jak konserwowalem nadkola z tylu zauwazylem ze od spodu duzo rudej sie pojawilo
Mnie również. Przez kilka miesięcy zastanawiałem się skąd leci woda. Po znalezieniu "przecieku" zakonserwowałem masą uszczelniającą i problem zniknął.
w 6 genie idzie załozyć pełny zawór tankowania w 5 geju nie ma szans-jedynie wkrecany