PDA

Zobacz pełną wersję : gdzie jest pompa paliwowa accord 95, 2,0 16v,

kafi333
30-07-06, 15:15
Witam
w ktorym miejscu znajduje sie pompa paliwa, bo szukałem juz pod tylnym fotelem (jak nie w niektorych toyotach) kolo baku tez, albo przewody ktore do niej dochodzą, chodzi mi o to ze chciałem jeden z tych zasilających przewodów przeciąc i zamontowac mały przycisk ktory odetnie od niej zasilanie, tak dla własnego spokoju:)
Czy odcięcie zasilania do pompy to jest dobre rozwiązanie? chodzi mi o to czy nic tym nie zepsuje i nie zatre pompy jak ktos zacznie chetłac bo zapomni ten przycisk czasem włączyc?
Pozdrawiam
Kamil

Wombat
31-07-06, 09:17
w ktorym miejscu znajduje sie pompa paliwa
zatopiona w zbiorniku

bo szukałem juz pod tylnym fotelem (jak nie w niektorych toyotach) kolo baku tez
bartdzo dobrze szukasz. Ale dostepu do nie nie masz. Jedyne co możesz sobie dłubnąc od strony kufra czy tylniej kanapy to zaślpeka z pływakiem i czujnikiem rezerwy. Pompa jest
po przeciwnej stronie ale żeby sie do niej dorwac trzeba zdjąć zbiornik.
albo przewody ktore do niej dochodzą,
Wedle instrukcji:)

Czy odcięcie zasilania do pompy to jest dobre rozwiązanie?
Niezłe.

nie zepsuje i nie zatre pompy jak ktos zacznie chetłac bo zapomni ten przycisk czasem włączyc
Jak masz ją zatrzeć kiedy ona stoi ?

kafi333
31-07-06, 10:10
no w sumie racja zatrzec sie nie da, ale moze jak ktos będzie tak kręcił silnikiem a nie właczy mi tego przycisku uruchamiającego pompe to moze zapowietrzyc układ albo cuś w tym stylu??? Kurde zeby był jakis łatwiejszy sposob zeby dostac sie do tych przewodów ktore doprowadzaja do tej pompy zasilanie:(moze ta wiązka idzie gdzies pod podłogą wzdłóz kanału??w środku auta?
:roll:

Wombat
31-07-06, 10:31
wiązka idzie sobie lewym progiem

DObrze radze, ściągnij sobie instrukcje obsługi, Masz schematy, kolory kabli, drogi prowadzenia przewodów. Bardzo pomocna sprawa.

kafi333
31-07-06, 11:15
a z Twojej stronki to chyba tego schematu nie pobiore?? :cry: nie raz smigałem po tej stronce ale tam są tylko starsze typy accordów:(
skąd moge taka instrukcje pobrac? no i pytanie czy odciecie pompy nie zapowietrzy układu??
Pozdrawiam Pana Wombata:) hehe i dzięki z góry za pomoc

Wombat
01-08-06, 00:40
nie pobierzesz, ale jest cała masa stron skąd pociagniesz instrukcje do 5 generacji.
Zreszta 4 i 5 generacja oprócz róznic w blachach nadwozia i detalach wnetrza za bardzo nie odbiegaja od siebie mechanicznie, pompy, zawieszenia.. itd - to jest wszystko to samo do 97 roku.

na honda.gda.pl na forum masz sporo linków. tutaj na forum tez było kilka wątków z manualami do róznych hond. Trzeba sie tylko troche wysilic a nie czekac na podanie wszystkiego pd nos. Ja mam prywatnie zebrane dobrze ponad 1.9GB manuali.
Jak masz takie miejsce to moge zrobic ci upload tego. ale do CC7 bez dodatków to 50Mb

Odcięcie pompy nie zapowietrzy układu. to czesto stosowany myk przy LPG dla tch co jeżdżą na prawie suchym zbiorniku. Zreszta bardzo dużo immobilizerów odcina własnie pompe.