Zobacz pełną wersję : Honda Civic V problem z zegarami
Witam. Mam taki problem , a konkretnie to z zegarami.Mimo , że niedawno wymieniałem żarówki podświetlenia to i tak niektóre nie chcą mi świecic. Prędkościomierz się zacina,(ten objaw zauważyłem niedawno)jak stoje na światłach i rusze to dopiero jak puknę w szybkę to wskakuje na daną wartośc. Nie wiecie co to może byc ? Za wszelką pomoc dziękuje. Pozdrawiam
KrzyChules
30-01-10, 20:38
sprawdz dokrecenie srubek znajdujacych sie z drugiej strony , uwazaj tez by nie przekrecic gwintu bo jest on w miare delikatny
Zarówki nie swiecą to moze jakies sciezki poprzerywane... Wsadz na probe inne zegary i zobaczysz czy swieca jak nei to moze cos z wiązką?
jakby były ścieżki wyrwane to by było to widać gołym okiem po ich wyjęciu
A co było grzebane w zegarach poza wymianą żarówek? :>
nie , ja nic nie grzebałem. Teraz prędkościomierz gdy jechałem powyzej 120km/h to jak by to powiedziec wskazówka najpierw szła w strone 170-180 a jak zwolniłem to wskoczyła pod tą podpóreczkę co podtrzymuje wskazówke gdy auto stoi i teraz jest wzkazówka jest pod ta podpóreczką zanim zajmę sie naprawą muszę sie dowiedziec oco tam chodzi i na jakiej zasadzie działa bo nie chce niczego popsuc. Nowy LICZNIK kosztuje ok 50 zł. Co radzicie?
identyczny problem mialem !! pisalem juz nawet dawno o tym tu na forum, pomogło przelutowanie układu licznika tam gdzie masz sciezki. Dokładniej pisząc z wiekiem auta porobiły się zimne luty, należało je przelutować, aczkolwiek moze pomoże Tobie tylko dokręcenie śrubek.
Oki dzięki za Informacje SajmonLP ;)
A tak przy okazji mam pytanie związane również z zegarami.A mianowice moglibyście mi powiedziec na jak działa rezerwa benzyny w civicu V , bo auto mam od niedawna , benzyne zalałem za 20 zł a wskazówka ani drgnęła i nic się nie świeci, czy może to miec jakiś związek z prędkościomierzem?
benzyne zalałem za 20 zł a wskazówka ani drgnęła i nic się nie świeci, czy może to miec jakiś związek z prędkościomierzem?
Nie świeci się bo nie ma kontrolki od rezerwy :)
Zalej chociaż za 50 to się podniesie
pozdr
Żarówki mogą nie świecić bo np.mogłeś pomylić + z - .Przekręć je na odwrót. U mnie tak było i zamiana pomogła. Powodzenia
jezeli Chesz mam cały kompletny licznik do hani V za 50 Ci sprzedam Wszystko w nim działa jak co to pisz.2916537
Żarówki mogą nie świecić bo np.mogłeś pomylić + z - .Przekręć je na odwrót. U mnie tak było i zamiana pomogła. Powodzenia
Żarówki nie są polaryzowalne, tzn nieważne jak podłączysz to będą świecić...