PDA

Zobacz pełną wersję : Wiązka na swapa d15b

zakit
30-01-10, 12:09
jou :)

jako ze szykuje sie swap, silnik juz lezy gotowy, to teraz pytanie. swap mialby byc ogarniany samodzielnie. silnikowa wiazka z tego co mi wiadomo to podejdzie p&p od EU D16Z6, a jak jest z wiazka kabinową? tez trzeba przerabiac? a jesli tak to na czym polega ta przeróbka. nie chce mi sie jakos sciagac deski rozdzielczej zeby ja ew. wymienic.
swap z d15b2 na d15b jdm.

pozdro

tylu specow i zaden sie nie wypowie? ;)

Kosciech
01-02-10, 00:23
Wiązka komputera sie różni. masz teraz dwupunkt, a d15b to wielopunktowy wtrysk więc wiązka od ECU jest inna (barkuje w niej kilku kabli)

Tompro
01-02-10, 06:12
jou :)

jako ze szykuje sie swap, silnik juz lezy gotowy, to teraz pytanie. swap mialby byc ogarniany samodzielnie. silnikowa wiazka z tego co mi wiadomo to podejdzie p&p od EU D16Z6, a jak jest z wiazka kabinową? tez trzeba przerabiac? a jesli tak to na czym polega ta przeróbka. nie chce mi sie jakos sciagac deski rozdzielczej zeby ja ew. wymienic.
swap z d15b2 na d15b jdm.

pozdro

tylu specow i zaden sie nie wypowie? ;)

Pełno masz tematów w tej kwestii i się jeszcze dziwisz, że nikt nie odpisuje. Powiedz mi czym się różni elektrycznie Twój swap od każdego inngo z D15B2 na D16Z6? No więc niczym, to troche się wysil i poszukaj, bo jest tego cała masa. A jak Ci się na forum nie chce szukać to schematy w rękę i porównujesz obie instalacje. Najprościej jest przełożyć kabinówke, bo z przeróbką kabli będziesz miał rzeźbe.

A co do deski to faktycznie masa roboty, 6 śrubek odkręcić, odłączyć pare złączek i wyjąć.

zakit
01-02-10, 11:36
A co do deski to faktycznie masa roboty, 6 śrubek odkręcić, odłączyć pare złączek i wyjąć.

oj tam :)

no dobra, to poszukam obydwu wiązek we w miare normalnej cenie :)

Wiązka komputera sie różni. masz teraz dwupunkt, a d15b to wielopunktowy wtrysk więc wiązka od ECU jest inna (barkuje w niej kilku kabli)

no przeciez wiem, mowie ze sa inne tylko dokladne roznice. mniejsza, prosta opodwiedz ktorej oczekiwalem, to zeby kupic obydwie od z6.

dzieki.