Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanie o Osłone pod silnikiem

Creative89
29-01-10, 23:41
Panowie i Panie pomóżcie mam Hanie 6 gen hatchback i niestety u mnie osłona pod silnikiem wygieła sie w dół że wogóle nie osłania silnika.. i brzydko wyglada.. Moje pytanie brzmi czy osłona w tej wersji Hani jest długa czy jest tylko taka krótka.. u mnie na ona jakies 30cm i niewiem czy taka powinna być czy normalnie sięga ona aż do mniej wiecej osi? i gdzie można zamówić takową osłone? najchetniej nowa i jakie sa jej ceny?

RyBa
29-01-10, 23:53
Mam taki sam problem w eg3 V gen u mnie oslona patrzac od góry to od chłodnicy faktycznie jakies 30cm... przy cofaniu zahaczylem gdzies o snieg i niestety pękła w poł i połówka wisi i tak nieestetycznie wyglada... jest patent ze na wiosne ją odkrece i usztywnie blaszki + nity ew. żywica chociaz nie wiem czy bedzie chciala sie kleic do tego... a mysle ze do 6 gen taka obudowa to jedynie uzywka bo watpie ze gdzies w sklepie bedziesz w stanie ją kupic....

Creative89
29-01-10, 23:57
no to nawet używka mnie interesuje :D ale gdzie takiego czegoś szukać... wiesz u mnie w okolicy na zadnym szrocie nie stoi taka Hania i mam problem... a mozesz ktoś ma takową rozbitą np. Chetnie kupie dużą ilość gratów :)

Tompro
30-01-10, 07:00
no to nawet używka mnie interesuje :D ale gdzie takiego czegoś szukać... wiesz u mnie w okolicy na zadnym szrocie nie stoi taka Hania i mam problem... a mozesz ktoś ma takową rozbitą np. Chetnie kupie dużą ilość gratów :)

A widziałeś taki dział jak "Kupię"?

Co do osłony to można zdjąć, nawiercić dziurki i połączyć drutem, coś jakby szew z drutu zrobić, ewentualnie blaszki. Żadne żywice nie są tam potrzebne, miałem tak chyba z 3 lata zrobioną drutem i było ok.

kamil608
30-01-10, 12:41
U mnie w 97 1.4 jest też taka krótka , może to i lepiej przyjamniej klucze zbieram z ziemi :) a nie za każdym razem na kanał

Mario
30-01-10, 14:13
Oslone kupisz na alledrogo cena ok 90zl nowka zamiennik.... ja tez mam na drut i poki co jest ok, przy mojej glebie z przodu i tak nie forsuje wiekszych sniegow jak leza bo jezdze drugim autem ;)

skolopendra
30-01-10, 15:13
ja tez mam na drut i poki co jest ok,

niestety ,osłony z czasem pomału mają zwis:) na środku

reszta jw