Zobacz pełną wersję : Ma ktoś może takie h7 u siebie?
http://sklep.ledy.pl/zarowka-led-h7-13x-multi3-biala-smd-12v-p-752.html
...ciekaw jestem jak to świeci?
skolopendra
02-02-10, 17:55
nie mam lecz widziałem
badziew straszny
nie mam lecz widziałem
badziew straszny
:confused:mnie tylko za interesowało w kwestii bardzo małego poboru prądu...Jeśli świecą ja normalne żarówki to ok. bo mi wow nie potrzebne...
skolopendra
02-02-10, 21:20
w kwestii bardzo małego poboru prądu...
to nie wątpliwie ,przecież to led-y
Son - Goku
02-02-10, 22:48
Było gdzieś kiedys to przerabiane.
To taki"badziew"
Świecić będzie, ale jak na H7 nie.
Fajnie dać takie jak już na dodatkowe halogeny.
Było gdzieś kiedys to przerabiane.
To taki"badziew"
Świecić będzie, ale jak na H7 nie.
Fajnie dać takie jak już na dodatkowe halogeny.
Z tego co się orientuje a pracowałem trochę w reklamie z ledami to mają one temperaturę światła dziennego ale trzeba patrzeć na kąty rozpraszania ...szkoda że nikt niema założonych w tedy była by jakaś obiektywna ocena...bo jeśli chodzi o obciążenie alternatora na pewno mniejsze a co za tym idzie mniejsze spalania paliwa:)
Jeśli myślisz serio o tym spalaniu to ja nie wiem. Nie zauważam znacznej różnicy czy śmigam bez świateł czy z nimi .
Jeśli myślisz serio o tym spalaniu to ja nie wiem. Nie zauważam znacznej różnicy czy śmigam bez świateł czy z nimi .
...bo średnio 0,5l trudno zauważyć
Na przykładzie H4:
http://moto.allegro.pl/item886641529_h4_zarowka_18_led_diodowa_wroclaw.ht ml
"H4 LED
do jazdy dziennej
nie nadają się do jazdy w nocy
Jest to oświetlenie o charakterze ozdobnym!!!"
......"
Jest to oświetlenie o charakterze ozdobnym!!!"
Buachachacha..... Pod biurko omalże nie wpadłem. Ozdobne, jak lampki na choinkę :D.
Rozwalają mnie na łopatki takie patenty. Producentów tego badziewia powinni chłostać, a kupującym to "coś" gratis powinni dawać z 5litrów oleju do głowy.
gratis powinni dawać z 5litrów oleju do głowy. Dobre!to by chwyciło!
tam jest zapis że nie mają homologacji....
Przecież już w opisie tego pierwszego sklepu jest wyraźnie napisane:
"Jasność żarówek LED jest zdecydowanie mniejsza niż tradycyjnych żarowych źródeł światła. Żarówki LED nie posiadają homologacji." To napewno nie nadaje się do normalnej jazdy w nocy.