Zobacz pełną wersję : OPINIE!!! Posiadaczy lamp clear black jdm!!!
pinczakVtec
28-01-10, 21:36
Witam potrzebuje dowiedzieć się jak świecą lampy przednie typu clear black JDM do V.gen
z tego co wyczytałem to nie posiadają Homologacji Europejskiej , ale spełniają wszystkie normy i są przystosowane do ruchu prawostronnego
pytania mam takie..
1. Czy posiadają tzw. obraz ?
2. jak z ich jakością ?
3. no i oczywiście nadają się do jazdy w nocy.
osobiste zdanie tez mile widziane
lampy jesli chodzi ouzytkowanie czyli swiecenie oki w nocy super moje jakosciowo sa bdb tylko jeden minus w miejscu gdzie maska z uszczelka sie zchodzi farba lubi sobie odprysnac ale pomalowalem czarnym matem i jest oki jak cos to polecam
martin86 a możesz pokazać foto jak wygląda linia światłocień na jakiejśc ścianie ?
mi tez farba zeszla tronke a sa jeszcze w pudelku ;)
Na razie używam 2 m-ce i wszystko jest ok. Farba nie schodzi. Według mnie świecą w zasadzie jak seria.
Na początku trochę parowały, ale po około tygodniu im przeszło.
ja mam juz 2,5 roku te lampy i tak jak poprzednicy pisali odchodzi ta farba na gorze, a co do swiecenia, na moje to one sa symetryczne i swieca niezle pod wzgledem jasnosci ale gorzej z ukierunkowaniem strumienia swiatla. sporo jest rozproszen i ciezko mi je ustawic tak zebym byl zadowolony. dodatkowo mocowanie zarowki jest bardzo badziewne i mozna latwo niechcaco przesunac zarowke w osadzeniu co skutkuje swieceniem gdzie popadnie.
ogolnie mysle ze gdyby porownac takie lampy do NOWYCH seryjnych to seria by wygrala
no ale nowa seria to wiesz... ;) To nowa seria :D U mnie również zeszła ta farba u góry, świecą lepiej niż stare seryjne. Ale fakt, z tym światłem to tak troszke dziwnie - muszę je wyregulować bo moje za nisko są ustawione. Fakt, ten zaczep żarówki jest z dupy - mi wypadł i potem się męczyłem by go włożyć z powrotem :D Generalnie lapki są wg mnie bardzo fajne i szczerze polecam. Ani policja ani na przeglądzie sie nie czepiali.
jak dla mnie git ;) troche parują no ale mam nadzieje ze im przejdzie ;) swiecą lepiej niz seria bez dwoch zdan !!
pinczakVtec
01-02-10, 19:48
A ma ktoś w tych lampach założone bi albo Xenonki ????
A ma ktoś w tych lampach założone bi albo Xenonki ????
Mój kolega ma... wali po oczach jak cholera i nie idzie tego wyregulować.
Poza tym. Rok temu sprowadzałem i sprzedawałem te lampy i powiem , że jakościowo to "chińska tandeta" Z pozoru ładnie wyglądają. Po pewnym czasie zchodzi czarna farba, paruja. Głównym problemem czesto jest poprawne zamotowanie i spasowanie ich do reszty auta ;/
ja mam w swoich bi xenon i nie narzekam jak jechalem za kolega to mowi ze go nie oślepiam a co do spasowania to u mnie ladnie sei komponuja
mam takie lampy juz półtora roku i potwierdzam z tą farbą i ustawieniem + u mnie popękały te gumy przy żarówkach ale to nie problem bo przełożyłem z oema, od założenia jeszcze ani razu mi nie zaparowały lampy..
A mozna dostac takie lampli z homologacja E zeby w razie kontroni nikt sie nie przyczepil ??
Koledzy zalezy o jakich lampach mówicie, a wszczególności klosz czy jest szklany czy plastykowy. ja mam szklane jestem bardzo zadowolony, tak jak wyżej pisali schodzi lakier czarny ale to szczegół bo przykryte maską. Z oświetleniem to powiem tak: na początku super lepiej niż seria, a teraz po okolo2 latach słabiej , ale moze to przez to ze mam nie do końca dobrze wyregulowene bo ostatnio demontowalem by lepiej spasowac..ogólnie polecam