Zobacz pełną wersję : brak wstecznego światła-pomocy
Tak jak w temacie,jestem posiadaczem hani z silnikiem d14a4 i mam problem ze światłem wstecznym niema go wogule po włączeniu biegu wstecznego,żaruwki sprawdzalem są dobre,macie jakies pomysly???Moze to wina czujnika,wie ktos moze jak go mozna sprawdzic czy jest sprawny?
albo uszkodzonego kabla...
czujnik mozna sprawdzic multimetrem... o ile pamietam jka masz wrzucony wsteczny powinien zwierac...
ok.dzieki,spróbuje cos pokombinowac
da sie moze jakos sprawdzic ten czujnik bez multimetra bo akurat nieposiadam takiego urzadzenia.....
podlacz jakas mala zarowke 5W... i podlacza zasilanie i uzyj czujnika jako przerwania obwodu na masie.. przy wstecznym wrzuconym i sprawnym czujniku zarowka bedzie swiecic
upewnij sie ze bezpiecznik nie zaśniedział - ja tak miałem ... a nim zwróciłem na to uwagę sprawdziłem czujnik w skrzyni i całą elektrykę... czasem wystarczy przeczyścić bezpiecznik papierem ściernym... pomyśleć ze 2 weekendy szukałem dziury w całym
zlacz 2 piny od wtyczki przy czujniku w skrzyni powinien wsteczny sie zaswiecic jezeli tak nie bedzie to masz problem gdzies dalej.
U mnie swiatła wstecznego skończyły się po swapie na silnik i ECU z automatu... Jakiś czas temu przeszedłem na OBD1 na P28, nadal brak świateł. I dotarło do mnie że cała wiązka jest przecież z automatu więc pewnie z przewodami coś nie halo.:confused:
Czujnik wstecznych świateł jest spięty z ecu, czy instalacja omija go?
Też nie mam wstecznego od wczoraj.
Czy dojście do tego czujnika w skrzyni jest trudne?
Trzeba wchodzić pod samochód czy w kabinie mogę się do niego dostać?
zlacz 2 piny od wtyczki przy czujniku w skrzyni powinien wsteczny sie zaswiecic jezeli tak nie bedzie to masz problem gdzies dalej.
2x
Mam problem zdjąć ten kapturek od tego czujnika... Jak go zdjąć aby później odkręcić kluczem ten czujnik..?