PDA

Zobacz pełną wersję : demontarz boczków z drzwi....

spec-88
28-07-06, 13:13
hej mam problem niewiem jak zdemontować tylną kanape w civicu 5 gen coupe , i niewiem czy w dobrym dziale pisze bo jestem nowy a to forum "troche" zamieszane (jakos mało czytelne) pomoze ktoś ? aha i jak sciągnąc boczki z drzwi zeby nic nie urwać Pozdrawiam

szarmx
29-07-06, 18:43
siema. :mrgreen:
nie wiem czy u ciebie bedzie tak samo, ale u mnie w civic haczbeku =) aby wymontowac tylna kanape MUSZE polozyc oparcie i podniesc ta klapke, ktora w bagazniku przykrywa kolo zapasowe (podloge bagaznika, jak zwal tak zwal). ukazuje mi sie tyl tylnego siedziska i tam na srodku jest taka mala srubka. musze ja odkrecic, inaczej nie ma opcji aby wyjac tyna kanape. jak juz odkrece srubke to podnosze kanape i tam w okolicy krawedzi kanapy sa takie male jakby haczyki. je sie dosyc prosto demontuje.

co do boczkow to nie wiem.

jesli ci to pomoglo to sie ciesze, jesli nie to nic innego nie poradze :/

powodzenia

spec-88
30-07-06, 10:48
niewiem czy pomogłeś czy nie ale dzieki narazie za info sprawdze jutro dopiero bo dzisiaj niedziela i nie będe dłubał przy aute... Pozdrawiam i dam znać jeszcze jak sprawa wygląda

szarmx
30-07-06, 18:02
oki

czekam =)

spec-88
30-07-06, 23:19
aha mała poprawka ma huchbacka a nie żadne coupe :P

szarmx
31-07-06, 14:48
:D

zdaza sie :) pewnie dlatego sie pomyliles bo na allegro albo w innych "mediach" czesto nazywa sie ten model "Sport/coupe"

heh

spec-88
09-08-06, 23:05
dzieki za info... sciągnołem kanape... jeszcze tylko boczki... jak ? jak sie do nich dostać żeby nic nie połamać ? ( chodzi o to żeby je wygłuszyć)

Furious
10-08-06, 07:34
odkręcasz srubki i kołki które widzisz, podwazasz jeszcze ten plastik ktory jest przy rekach pasazerow jak siedza, tam odkrecasz tez srubke i dalej juz sa same zatrzaski, ja zaczynam szarpanie od przodu samochodu, ale inny od tyłu wiec rob jak chcesz :)

spec-88
10-08-06, 10:51
niechciałem połamać żadnych spinek ( zatrzasków ) wiec dlatego pytałem , liche są te zatrzaski ? czy spokojnie potem założe na tych samych ?

ppm702
10-08-06, 10:55
raczej nie połamiesz i popraw temat, bo te błędy az walą po oczach... :?

Cookee
10-08-06, 10:58
no sa liche:Dza mocni pociagniesz to pekaja albo metalowa zapinka gdzies ucieka..dlatego rob ostroznie sa 4 sroby i 3 takie plastikowe rozporki ze srobkami, dla ulatwienia zdejmij sobie etz ten plastik w bagazniku przy uszcelce:)( tylnia scianka.. :roll:

Prezesunio
25-09-07, 21:57
odkopie, jak sie sciaga kanape tyl w V gen. coupe?? (jesli jest inny demontaz niz w HB)

nelq
25-09-07, 22:08
Powinno być tak samo. Jest w drugim poście napisane.
Nie prościej było sprawdzić szybko czy masz takową śrubkę niż odkopywać temat i czekać na odpowiedź? :bicie:

A jeszcze lepiej poszukać (http://www.civicklub.pl/fi/search.php) i ściągnąć z forum Instrukcję (Manual) (http://civic.com.pl/instrukcje/Civic92-95.pdf) i mieć z głowy wszystkie problemy typu "Jak zdjąć..."

IMO temat do zamknięcia

dwupak
25-09-07, 22:46
Popieram jest tak ładnie opisane ze aż miło popatrzeć :agent:

Matess_Kings
18-11-08, 10:26
Podepne sie pod temat. Jak juz mam wszystkie ściągnięte zatrzaski i odkręcone śrubki to trzyma boczek jeszcze klamka od szyb i klamka od zamka.Jak zdjąć tą klamkę od szyb i od zamka? z gory dzieki;))

szymon1777
19-11-08, 13:50
ja mam problem z korbą od szyby jak ją zdjąc?
wiem że jest to w manualu jest tam napisane że trzeba wyciągnąc spinkę ale ja nic takiego u siebie nie widziałem
poradzi ktoś kto to już przerabiał?

Gorliś
19-11-08, 18:22
Co do korbki od szyb jest rozwiazanie jak w maluchu - jest taka spinka w ksztalcie omegi, i najlepiej jakims plaskim srubokretem ja wysunac,
klamka i uchwyt do otwarcia drzwi sa przykrecone srubkami - trzeba je wykrecic, dodatkowo ta oslonke klamki trzeba tak wymanewrowac zeby dala sie wyjac - latwiej to zrobic niz opowiedziec;)

szymon1777
21-11-08, 20:46
ja mam hb 6gen i nigdzie nie zauważyłem takiej spinki na korbie od szyb

przemekroszczak
28-08-09, 23:38
panowie a jak zdjac tapicerke (boczki)z civica type r VII gen. musze sie dostac do glosnikow a zadnych srubek nie mam przynajmniej nie widze moze ma ktos instrukcje jak demontowac musze wiedziec jak rozmieszczone sa zatrzaski
pozdrawiam

piszcie na gg 739974