Zobacz pełną wersję : piski przy skręcie kół
Witam, zanim pojadę do serwisu to zapytam : mieliście może sytuację z cichym piszczeniem (guma trze o gumę) przy kręceniu kierownicą ? Dźwięki dobiegają gdzieś z pod maski (chyba), niezależnie od tego czy auto stoi, czy jedzie.
to ja w temacie może,
Zaliczyłem strzał o krawężnik u mnie obciera przy skręciew lewą stronę o nadkole( mam obniżoną zawieche więc normalnie było tam moze z 2cm luzu, ale teraz tych 2cm brakuje). Co mogło się wykrzywić?
Dodatkowym dośc dziwnym objawem są mocne drgania jak jadę na biegu i daje gazu, albo bez gazu . Na luzie raczej tego nie czuć CO to może być? Skrzywiona półoś?
Kazik_h9w3
28-01-10, 14:57
Witam, zanim pojadę do serwisu to zapytam : mieliście może sytuację z cichym piszczeniem (guma trze o gumę) przy kręceniu kierownicą ? Dźwięki dobiegają gdzieś z pod maski (chyba), niezależnie od tego czy auto stoi, czy jedzie.
Sprawdzałeś czy masz dobrze naciągnięty pasek od pompy wspomagania
Luba sama przekładnia wysiada.
albo po prostu piszczy bo jest zimno .. jak u mnie auto przez noc stoi na powietrzu i jest mróz minus 20 to jak wsiadłem rano i kręciłem kierą to też słyszałem piszczenie jakby gumy o gumę .. jak stoi w garazu to czegoś takiego nie słychać
może to po prostu zmrożone gumy w zawiasie albo gdzieś tam przy układzie kierowniczym