PDA

Zobacz pełną wersję : piski przy skręcie kół

fobi
28-01-10, 11:53
Witam, zanim pojadę do serwisu to zapytam : mieliście może sytuację z cichym piszczeniem (guma trze o gumę) przy kręceniu kierownicą ? Dźwięki dobiegają gdzieś z pod maski (chyba), niezależnie od tego czy auto stoi, czy jedzie.

reaktor
28-01-10, 14:36
to ja w temacie może,
Zaliczyłem strzał o krawężnik u mnie obciera przy skręciew lewą stronę o nadkole( mam obniżoną zawieche więc normalnie było tam moze z 2cm luzu, ale teraz tych 2cm brakuje). Co mogło się wykrzywić?
Dodatkowym dośc dziwnym objawem są mocne drgania jak jadę na biegu i daje gazu, albo bez gazu . Na luzie raczej tego nie czuć CO to może być? Skrzywiona półoś?

Kazik_h9w3
28-01-10, 14:57
Witam, zanim pojadę do serwisu to zapytam : mieliście może sytuację z cichym piszczeniem (guma trze o gumę) przy kręceniu kierownicą ? Dźwięki dobiegają gdzieś z pod maski (chyba), niezależnie od tego czy auto stoi, czy jedzie.
Sprawdzałeś czy masz dobrze naciągnięty pasek od pompy wspomagania

derwisze
28-01-10, 14:58
Luba sama przekładnia wysiada.

mc47
28-01-10, 17:05
albo po prostu piszczy bo jest zimno .. jak u mnie auto przez noc stoi na powietrzu i jest mróz minus 20 to jak wsiadłem rano i kręciłem kierą to też słyszałem piszczenie jakby gumy o gumę .. jak stoi w garazu to czegoś takiego nie słychać

może to po prostu zmrożone gumy w zawiasie albo gdzieś tam przy układzie kierowniczym