Zobacz pełną wersję : urwany emblemat "HONDA"
Witam
1) W środę 26.07.06 w nocy jakiś IDIOTA urwał mi emblemat z napisem honda :shock: :x – teraz pozostał ślad w postaci kleju na którym był on zamocowany – chcę tą pozostałość usunąć = może mi ktoś podpowiedzieć jak to zrobić najlepiej ?.
2) Kupiłem już nowy emblemat i chce go przykleić = jaki najlepszy jest do tego klej ?
…. jeśli miał ktoś z Was podobną sytuację to proszę o jakieś porady jak to zrobić :wink:
ja usuwalem pozostalosci kleju po naklejce civic rozpuszczalnikiem nitro i pozniej pociagnalem pasta tempo zeby nie bylo takie matowe ;)
co do kleju to nie mam pojecia bo nigdy tego nie robilem
Ja przykleilem na silicon. Teraz konkretnie sie trzyma..polecam
Ja bym tego wogole nie przyklejal lubie jak mam auto bez zadnych znaczkow.
Ja bym tego wogole nie przyklejal lubie jak mam auto bez zadnych znaczkow.
Ja tez :mrgreen:
.... wypatrzyłem coś takiego do ew. przyklejenia emblematu http://www.allegro.pl/item116574116_klej_do_szyb_pur_simple.html
taśma dwustronna gruba np. 3M podgrzana suszarką, albo postaw auto w słońcu niech się nagrzeje, przyklej, poczekaj z 10 min i dociśnij - tak robią fabrycznie. Klej do szyb - nie polecam
Dokładnie jak napisał ppm702 taśma dwustronna, do nabycia w wielu sklepach motoryzacyjnych po niecałe 10 PLNów, klej i sylikon sobie odpuść.
ja usuwalem pozostalosci kleju po naklejce civic rozpuszczalnikiem nitro i pozniej pociagnalem pasta tempo zeby nie bylo takie matowe ;)
co do kleju to nie mam pojecia bo nigdy tego nie robilem
Nie powiniennes tego robić rozpuszczalnikiem nitro tylko benzyną nitro :!: A to duża różnica :idea:
a moze i to byla benzyna nitro :roll: ;)
taśma dwustronna gruba np. 3M podgrzana suszarką, albo postaw auto w słońcu niech się nagrzeje, przyklej, poczekaj z 10 min i dociśnij - tak robią fabrycznie. Klej do szyb - nie polecam
ycznie a znaczek mniej odstaje...
+ mOzna dostać "ciensza wersję"--- siakis 1mm która działa identycznie a znaczek mniej odstaje...---całosc wyglada bardziej estetycznie...
hmmm taśma klejąca ? nie wiedziałem że cos takiego wogóle jest ... 8)
[ Dodano: Wto 01 Sie, 2006 ]
OK DZIĘKI PANOWIE ;) .... mozna zamykać