Zobacz pełną wersję : spalanie gazu
witam,jestem posiadaczem hani oznaczenie silnika to d14a4,wie ktos moze jakie powinno byc spalanie gazu w miescie na tym silniczku?z góry dzieki za pomoc
tyle ile zalejesz .......
moze bys cos wiecej napisal jaka instalacja itd., na tak zadane pytanie, nie okreslajac nic poza tym (jakie kola, opony, instalacja, warunki drogowe, ciezkosc stopy, styl jazdy ilosc czerwonych swiatel, etc....), ze masz 1.4 i gaz, mozna powiedziec ze spalanie od 9-13l/100km. uzywales opcji szukaj ?
a tak na powaznie, to powinien ci palic jakies 10-20% wiecej niz benzyny w tych samych warunkach drogowych i przy tym samym stylu jazdy.
pozdrawiam
u mnie 10,5L/100km sekwencja, jakaś polska instalacja
powinien ci palic jakies 10-20% wiecej niz benzyny w tych samych warunkach drogowych i przy tym samym stylu jazdy.
pozdrawiam
potwierdzam
mi po sprawdzeniu wyszlo okolo 11,5L/100KM
<szok> Ale u was spalanie wysokie na maxa;/ Umnie przy takih moraz pali ok 10l/100km tez mam d14a4 a jak temperatura jest kolo 0 i wyższa to pali kolo 7-8l/100km
A właściwie to co ma temperatura do rzeczy jak gaz przełącza się i tak jak już się silnik rozgrzeje ?(sekwencja)
to u mnie jest chyba cos nie tak... mam d16y8 i II generacje gazu, tak wiem profanacja, ale mnie nie stac poprostu na wache. pali mi cos kolo 7.5 gazu na setke, raczej nie szaleje z obrotami na gazie, for fun czasem na benzyna wrzucam. wydaje mi sie ze to bardzo malo patrzac na Wasze wyniki. w kazdym razie postanowiłem zainwestowac i zakladam w tym tygodniu sekwencje ze stagiem na czele. i pytanie: jak to bedzie poprawnie wszystko zrobione i ustawione, ze bedzie jezdzil na tym gazie normalnie a nie jak by mial 75 koni to czy spalanie bardzo drastycznie moze wzrosnąć?
Artur861025
09-02-10, 20:34
to u mnie jest chyba cos nie tak... mam d16y8 i II generacje gazu, tak wiem profanacja, ale mnie nie stac poprostu na wache. pali mi cos kolo 7.5 gazu na setke, raczej nie szaleje z obrotami na gazie, for fun czasem na benzyna wrzucam. wydaje mi sie ze to bardzo malo patrzac na Wasze wyniki. w kazdym razie postanowiłem zainwestowac i zakladam w tym tygodniu sekwencje ze stagiem na czele. i pytanie: jak to bedzie poprawnie wszystko zrobione i ustawione, ze bedzie jezdzil na tym gazie normalnie a nie jak by mial 75 koni to czy spalanie bardzo drastycznie moze wzrosnąć?
Kolego ja mam co prawda EJ9 D14A4 + BLOS w sedanie ale dziwię się że ci tak mało pali gazu...Realnie powinien spalić od tych 7,5 do 10-11 litrów w zależności jak ciężką nogę będziesz miał.
Kolego ja mam co prawda EJ9 D14A4 + BLOS w sedanie ale dziwię się że ci tak mało pali gazu...Realnie powinien spalić od tych 7,5 do 10-11 litrów w zależności jak ciężką nogę będziesz miał.
generalnie to wiem ze jest skopany silnik krokowy i pewnie prześwit jest taki jak by byla sruba mocna skrecona no i cos z czujnikiem temp reduktora moze byc bo sie bardzo pozno przelacza na gaz po jakichs 10 km w te mrozy... to spalanie tez troszke byc troche zanizone bo sporo na benzynie jedzie. ze wzgledu wlasnie na te problemy i chec jazdym tym autem dlugie lata zdecydowalem sie na sekwencje. teraz wiem ile sie moge spodziewac spalania ;) dzieki za odpowiedz.
generalnie to wiem ze jest skopany silnik krokowy i pewnie prześwit jest taki jak by byla sruba mocna skrecona no i cos z czujnikiem temp reduktora moze byc bo sie bardzo pozno przelacza na gaz po jakichs 10 km w te mrozy... to spalanie tez troszke byc troche zanizone bo sporo na benzynie jedzie. ze wzgledu wlasnie na te problemy i chec jazdym tym autem dlugie lata zdecydowalem sie na sekwencje. teraz wiem ile sie moge spodziewac spalania ;) dzieki za odpowiedz.
silnik krokowy odpowiada tylko za wolne obroty więc nic nie ma do spalania, teraz jak masz II gen LPG silnik krokowy nie ciągnie czystego powietrza tylko mieszanke powietrze+LPG który jak wiadomo nie zawsze jest czysty, jak założysz sekwencje wyczyść go - może się naprawi :) a spalanie LPG to podałeś chyba zaniżone skoro aż 10km przejeżdzasz na PB
wracając do tematu spalania moje d16z9 + blos pali mi od 8 a przy mrozach max do 10 litrów,a raczej mu nie żałuje w lecie mimo wiekszych kół spala podobnie. Kilka razy przy spokojnej trasie 110-120km/h we 2 osoby udało mi się spalić w okolicach 7 litrów
no spalanie fakt, moze byc o jakies 10% wyzsze z powodu tak dlugiej jazdy na beznynie. a jesli mowa o tym krokowcu to mi chodzilo o tego od gazu - miedzy reduktorem, a mikserem ;)
edit: nie wyższe tylko niższe ;p