PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic V gen D13B2 problem z porannym rozruchem

pawlak91
26-01-10, 22:29
Witam.Dzisiejszego poranka postanowiłem pojechac do szkoły moją Hondą jednak nie wiem czemu ale auto w ogóle nie chciało odpalic. Jako , że mam bardzo stary akumulator który kwalifikuje się tylko do wymiany więc z tego powodu zawsze na noc biorę go do domu (odkąd zaczęły się te przeklęte mrozy).Dzisiejsze uruchamianie silnika wyglądało następująco:
włączyłem zapłon i rozrusznik zaczął kręcic wałem no i kręci , kręci , kręci no i nic, nic się nie działo(akumulator był naładowany) tak jakby nie miał iskry.Mam silnik D13B2 dodam jeszcze że wcześniej nie miał takiego problemu z rozruchem aczkolwiek auto stało dwa dni bez akumulatora. Czy w związku z tym mogło to byc przyczyną nie odpalenia?Z góry dziękuję za wszelką pomoc
Pozdrawiam.

kopatshu
26-01-10, 22:35
kopnij ze 4 razy w gaz przed włączeniem rozrusznika. zawsze to już bardziej zbliży cię do uruchomienia niż bez tego. jak nie daje rady zmień aku.

Muzyk-Grzes
26-01-10, 23:21
Naładuj akumulator i spróbuj jeszcze raz, jak to nie pomoże to się będziemy wtedy martwić. A cha nie kop w gaz ,wystarczy jak raz naciśniesz pedał do oporu, przed odpaleniem.
Jeśli masz akumulator obsługowy (wykręcane otwory w celach) to przy ładowaniu otwórz cele jeśli w czasie ładowania z celi wydostają się "bombelki" bardzo intensywnie a aku się grzeje to znaczy że nadaje się tylko do wymiany. I po naładowaniu nie zakręci silnikiem do odpalenia.