Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alpine Glosniki graja slabo

Piortek_690
25-01-10, 20:57
Kupilem nowe glosniki Alpine SXE-6925S zamontowalem je na tyle, tam gdzie ich miejsce( VI gen), i slabiej graja niz seryjne 16 z przodu? Pomyslalem ze to byc moze wina cienkich kabli lecz nie :( Radio-alpine 9843rm
pomozecie? :)

Majron
25-01-10, 21:13
Zobacz czy nie pomyliłeś plusa z minusem. Sam tak miałem, nie było słychać basu :] Przełączyłem i śmiga.

Piortek_690
25-01-10, 21:20
nie pomylilem.Wczoraj sprawdzalem u kolegi ktory ma stare pioniery i lepiej graja niz moje;/

pobo22
25-01-10, 23:00
a ustawienia w radiu ? może masz ustawione że mocniej gra przód wyreguluj

JulekCIVIC
25-01-10, 23:43
albo zwyczajnie sa za duzej mocy i radio nie daje rady, trzeba by jakis wzmacniacz zapodac. czasem slabsze glosniki potrafia lepiej grac niz mocniejsze, poniewaz do mocniejszy potrzeba wiecej mocy by je napedzac, a jak ktos na samym radiu jedzie to glosniki nie powinny przekraczac 15W RMS.

milycoupe
27-01-10, 23:42
albo zwyczajnie sa za duzej mocy i radio nie daje rady, trzeba by jakis wzmacniacz zapodac. czasem slabsze glosniki potrafia lepiej grac niz mocniejsze, poniewaz do mocniejszy potrzeba wiecej mocy by je napedzac, a jak ktos na samym radiu jedzie to glosniki nie powinny przekraczac 15W RMS.

Też mi sie tak wydaje, spróbuj podłaczyc jakis wzmak, nie musi byc bardzo mocny i porównaj czy lepiej. Jesli bedzie lepiej to juz wiesz a jesli nie to moze z radiem jest jakas lipa.

Kosciech
29-01-10, 00:06
obstawiam zamienione przewody w którymś głośniku. Tylko jak będziesz zamieniał + z - to zrób to tylko w jednym głośniku a nie w obydwu bo wrócisz do punktu wyjścia ;).

JulekCIVIC
29-01-10, 08:41
ale jesli kolega ma orginalne wsuwki to nie zamieni plus z minusem bo sa roznej szerokosci i nie podejda w inne mijesce...
zalatw sobie wzmacniacz i spr :)

Kosciech
30-01-10, 00:59
ale jesli kolega ma orginalne wsuwki to nie zamieni plus z minusem bo sa roznej szerokosci i nie podejda w inne mijesce...

Też mi problem, nie do obejścia po prostu ;)

awigdackp
30-01-10, 10:40
Mogłeś też pomylić polaryzację lutując kable przy kostkach.

JulekCIVIC
30-01-10, 20:08
Też mi problem, nie do obejścia po prostu ;)

nie zrozumiales o co mi chodzi, jesli ma OEM wiazke do glosnikow to ma dwie szerokowsci wsuwek prawda? jesli sie zgadzasz to jak nasuniesz wazka wsuwke na szerokie wejscie??

Kosciech
31-01-10, 09:42
Jeśli masz oem wiązke to nie masz tam konektorów głośnikowych tylko oryginalne kostki hondowkie których ni jak nie podepniesz do nieorginalnych głośników. Więc musisz uciąć kable i dolutować konektory, więc jak zrobisz to nie tak jak trzeba (odwrotnie) to będzie własnie taki efekt jak jest. Poza tym jaki masz problem w odpięciu konektorów z jednego głośnika i na chwile przyłożyć je odwrotnie, przytrzymać i zobaczyć czy będzie lepiej czy gorzej?