Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kratka nawiewu

Pcmaniaki
25-01-10, 18:27
Witam. Mam problem :/ :( Otóż dzis jak znajoma wysiadala z auta jakims sposobem zachaczyla o ten suwak do regulacji nawiewu na boczną szybe po stronie pasażera, i zauwazylem ze sie to rozlecialo tzn. czesc tam zostala w srodku za tymi kratkami a sam suwak wylecial i lezy w aucie ;( Jeszcze jakas blaszka zostala tam w srodku za tymi kratkami. Wie ktos czy mozna to jakos zlozyc ? Suwak wyskoczyl tam z jakis zaczepow bo widac ze takowe ma ale jak to zlozyc skoro jedna czesc wpadla tam do srodka i lezy za kratkami :( ?? Jak mozna wyjac tą boczną kratke nawiewu ? Czy jak zdemontuje schowek to od dolu i od srodka wypcham to z jakis tam zaczepow ? czy jest wogole mozliwosc wypchania od strony chowka ? Prosze pomozcie bo chce to pilnie zrobic :( ehh. Z Góry Dzięki

Witoszcz
25-01-10, 20:37
mam podobny problem tzn też rozleciała się na 2 części i mam te cześci ale ta ktora jest w środku jest peknieta i nie da sie szczepić . ja próbowalem szydełkiem :D no ale jak pekniete to d..., musze gdzie to kupić . dodam że u mnie to w środkowej cześci nad radiem

Jarosław
25-01-10, 23:02
Miałem ten sam problem, tyle że nic nie pękło. Przerażała mnie wizja demontowania nawiewów razem z "drewnem" więc załatwiłem to w inny sposób:

Najpierw znalazłem sztywny drut w plastikowym oplocie, zagiąłem go na kształt haczyka, ale z mocno załamanym zagięciem "ciasnym" (takie 2 sztuki)
Następnie złożyłem przy użyciu palców, śrubokręta i tych haczyków wszystko "wewnątrz" do kupy tak żeby działała regulacja na boki i w pionie
następnie ten element w środku złapałem z dwóch stron tymi haczykami i na siłę wepchnąłem ten plastik, który wystaje z kratki (ma zatrzaski)

Miałem wrażenie jakby za łatwo to poszło i jakby ten plastik nie wskoczył, ale odpukać jest ok, jeżeli natomiast coś się połamało, lub wpadło głębiej to trzeba demontować kratki.

A teraz z zupełnie innej beczki. Czy Wy też tak macie że ze wszystkich nawiewów (ustawienie na twarz i nogi, samą twarz, lub na szybę) przy ustawieniu ciepłego powietrza z kratki pasażera przy drzwiach wali całkiem zimne powietrze? Siła wylatywania powietrza jest taka jak w pozostałych kratkach, tyle że temperatura jakby całkiem z zewnątrz brało powietrze bez przejścia przez nagrzewnicę.

hariusz
26-01-10, 15:23
@up
powinno lecieć ciepłe, u mnie z kratki pasażera leci takie jak w pozostałych, więc musisz chyba do tego zajrzeć.