PDA

Zobacz pełną wersję : czy mozna jezdzic z odlaczonym krokowcem

tom7820
25-01-10, 16:23
czy moze miec jakies skutki uboczne jazda z odlaczonym silniczkiem krokowym tzn.czy zaszkodzi to ogolnie silnikowi

skolopendra
25-01-10, 17:42
tzn.czy zaszkodzi to ogolnie silnikowi

za bardzo to nie .i o ile ci gasł nie będzie

tom7820
25-01-10, 19:47
pytam bo nie moge uswic wolnych obrotow i mysle ze to krokowy bo jak chodzi na ssaniu to jest ok a gdy sie nagrzeje to wariuja 1200-1500 bym na razie odlaczyl i ustawic tak na 900 rzeby dalo rade nawiew wlaczac i poczekac az sie cieplej zrobi bo teraz nie mam za bardzo jak sie do tego zabrac tylko nie chcialbym zeby to jakos zle wplynelo na silnik

Nemereth
25-01-10, 21:23
Koledzy przy takich problemach zalecają przeczyszczenie kilku urządzonek jak np FITV. Jak czytałem ostatnie posty to pomogło komuś :)

Martinez77
29-01-10, 08:12
równie dobrze może być uwalony układ sterowania silniczkiem krokowym

wastag
29-01-10, 11:49
a gdzie ten układ jest?
u mnie wielokrotne czyszczenie i wymiana silniczka niepomagaja.
po zejsciu ze ssania obroty 0-1000:(((((((

gruszkin
29-01-10, 14:02
wpisz w szukajke FITV

albo masz:

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=66366&highlight=fitv&page=2

Martinez77
04-02-10, 13:02
u mnie poszła kostka przykręcana bezpośrednio do krokowca --> silnik D14A4

teg
04-02-10, 19:23
a gdzie ten układ jest?
u mnie wielokrotne czyszczenie i wymiana silniczka niepomagaja.
po zejsciu ze ssania obroty 0-1000((((((

Albo masz nieszczelność, albo źle ustawioną/zużytą/czyszczoną bez pojęcia przepustnicę, albo zrypaną uszczelkę pod śrubką bypassu do regulacji wolnych obrotów po zalaniu jej np. benzyną ekstrakcyjną, albo jakąkolwiek inną uszczelkę, albo problem z ECU, albo.. albo. albo.. itp. Może też brać powietrze przez uszczelki wtrysków... Ogólnie najpierw sprawdź czy wszystko jest szczelne, "samostart" w sprayu i psikasz gdzie może być nieszczelność i szukasz czy silnik zareaguje zmianą obrotów.

Nie rozumiem czy nie mozesz ustawic obrotow na odlaczonym IACV jak manual kaze, czy po wyregulowaniu i podlaczeniu dalej szaleja?

Jesli odlaczales albo podlaczales IACV na pracujacym silniku, to bywa tak - ja tak mialem, a nie wierzylem ze tak bedzie - ze za cholere tego nie ustawisz. Zadnymi regulacjami, mozesz akumulator nawet na tydzien odlaczyc... Mija samo po kilkudziesieciu odpaleniach silnika.