Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ustawienie świateł

michal750
25-07-06, 15:11
Moje swiatla jakos dziwnie swieca. Niby jasno, ale jednak cos nie tak.
Po pierwsze wydaje mi sie, ze lewa lampa jest od wersji amerykanskiej, gdyz ma symetryczny ksztalt swiatla na scianie. Myslalem, ze moze zarowka zle siedzi, ale nie. Sprawdzalem wszystko i nadal jest dziwnie. Jak moge rozpoznac , ze to lampa od amerykanca? Co powoduje, ze linia na scianie ma ksztalt symetryczny? Czy to lustro jest tak uksztaltowane?

Drugim problemem sa swiatla dlugie. Podczas jazdy w nocy, zauwazylem, ze oswietlaja wszystko tylko nie droge. Podjechalem do sciany i zobaczylem ze dlugie swiatla swieca bardzo wysoko. I tu mam pytanie: czy w mojej lampie zespolonej jest mozliwosc regulacji wysokosci swiatel dlugich?

Na rysunku przedstawilem jak wygladaja znaki swietlne na scianie.
Linia czerwona-swiatla mijania
Linia zielona-swiatla dlugie
http://img152.imageshack.us/img152/8427/swiatlajy3.jpg

Wombat
25-07-06, 18:54
lewa żarówka od krótkich albo do ponownego, porawnego wsadzenia w oprawke albo do wymiany + lampa do regulacji. jezeli długie masz na osobnych żarówkach to maja osobna regulacje

michal750
26-07-06, 00:27
Wierz mi,ze probowalem wsadzic ta zarowke od krotkich swiatel na rozne sposoby. Ale ona ma tam przeciez takie wyciecia, ze nie da jej sie nieprawidlowo zamontowac.

Dlugie mam na osobnych zarowkach,ale nie znalazlem nigdzie regulacji :( Wydaje mi sie ze to jest jeden klosz zespolony w calosc i regulajac kloszem reguluje od razu zarowno krotkie jak i dlugie.

Wombat
26-07-06, 03:28
nie bede sie upierał. Ale to łatwo sprawdzić. Podjedx do ściany i krec. Jak sie rusza oba na raz to regulacja jest wspólna dla calego zespolonego reflektora. A co jest na dole?

Sa jakby 2 dziury na oprawki, jedna jest czyms wypełniona a w druga można cos wepchnac. Może to regulacja długich własnie. Tylko o ile do krótkich jest wygodny dostep to z długimi jest trudniej..

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116389137

michal750
26-07-06, 14:00
Sprzawdze to dzis, ale obawiam sie , ze to lustro to jedna calosc. Wczoraj wyjalem zarowke i palcem ruszalem za wklad lampy: ruszal sie caly :(