Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z nawiewem

robert91
24-01-10, 22:01
witam mam taki problem ze jak ustawie nawiew z zewnatrz to przy nogach pasazera leci zimne powietrze nawte jak silnik jest rozgrzany czy to normalne? i jeszcze jedno bardzo powoli sie nagrzewa i szybko stygnie ale to chyba termostat mam racje?

Nemereth
24-01-10, 22:42
witam mam taki problem ze jak ustawie nawiew z zewnatrz to przy nogach pasazera leci zimne powietrze nawte jak silnik jest rozgrzany czy to normalne?

Jeśli przy obiegu zamknietym leci ciepłe powietrze to raczej tak jest przy tych mrozach. Ale nie zwróciłem na to większej uwagi u siebie.

i jeszcze jedno bardzo powoli sie nagrzewa i szybko stygnie ale to chyba termostat mam racje?

Co znaczy długo?

Co do termostatu to tematów jak wody w oceanie... Sprecyzuj jak to wygląda, czy jadąc temperatura spada powyzej standardu jaki zanotowałeś wcześniej? jest wyzsza niz powinna na wskazniku? Jeśli nie odnotowałeś odmiennych wskazan wskaznika temperatury to z termostatem raczej powinno byc w porzadku i z plynem chlodniczym też.

JulekCIVIC
25-01-10, 00:44
jesli wieje ci od strony pasarzera to musisz uszczelnic sobie "kanal" od wentylatora, sklads ie on z 3 czesci i miedzy nimi jako uszczelnienie jest gabka ktora rpzez lata sie wytarla i teraz nie uszczelnia musisz rozebra lub na teraz silikonem uszczelnic i nie bedzie wialo...

jesli ci sie bardzo dlugo nagrzewa to zauwazmy ze za oknem -20 jest wiec to normalne, ale jesli po 20km nadal masz kiepska temp to termosta...

rafalcrx150
25-01-10, 01:05
witam mam taki problem ze jak ustawie nawiew z zewnatrz to przy nogach pasazera leci zimne powietrze nawte jak silnik jest rozgrzany czy to normalne? i jeszcze jedno bardzo powoli sie nagrzewa i szybko stygnie ale to chyba termostat mam racje?

zużyły się uszczelki w środkowym kanale łaczącym wentylator z nawiewem.zastap je gabkowymi-samoprzylepnymi uszczelkami do okien i bedzie git

plawniak@wp.pl
25-01-10, 01:12
A ja mam pytanie... Jesli w swojej hondzie ustawie nawiem na 1 lub dwa to nic nie wieje i nic nie slychac. A na 2 i na 3 slychac dosyc glosno szum ale bardzo slabo wieje.. Co to moze byc??:(:(

kuba_guzik110
25-01-10, 08:53
albo odlaczyl ci się kabelek za schowkime też tak miałęm, albo przepalil ci się rezystor czy jak to tam sie nazywa

JulekCIVIC
25-01-10, 14:00
dokladnie jak napisal kolega wyżej, a jesli slabo wieje to musisz wyjac wentylator (znajduje sie za schowkiem) i wyjac liscie :P

plawniak@wp.pl
25-01-10, 14:38
dzieki chlopaki... a mam pytanie moze to jest wina filtru wentylatora?? trzeba wymienic??

JulekCIVIC
25-01-10, 15:01
jesli takowy posiadasz to pewnie to moze byc przyczyna
spr a jak nie to to co wyzej napisalem

plawniak@wp.pl
25-01-10, 19:30
wymienilem filtr w kabinie i jest dobrze lisci duzo wyjalem:):) wieje mocno... ale poziom 1 i 2 nie dziala tylko3 i 4 dziala co moze byc?? :(

Piatek
25-01-10, 21:17
tak jak wyzej napisano pewnie rezystor :)

JulekCIVIC
26-01-10, 00:04
przepalony jeden zwoj rezystora, jest na forum napisane jak napraic rezystor użyj szukajki...

plawniak@wp.pl
26-01-10, 13:54
dzieki dzieki. znalazlem... dobrze dokladnie opissane...; bede musial wymienic ale narazie zimno i nie chce mi sie:)::) dobrze ze chociaz wieje. dzieki chlopaki....