Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak ogarnąć el. Szyberdach. Pomocy :(

WojtekNDM
24-01-10, 21:18
Witam mam chyba jeszcze nie spotykany problem. Mam EG3 i poprzedni właściciel wstawił do niej szyber jakiś umiwersalny na korbę. Zależy mi bardzo żeby był w prądzie. Czy jest możliwość ogarnięcia tego, np ja kupię orginalny szyber od takiego civica i czy da się to wstawić?? Czy jest może ktoś na foru kto może mi pomóc?? Czy zna ktoś może wymiary seryjnego szyberka?? Naprawdę zależy mi na tym a nie chcę zmieniać samochodu bo wiem co mam robiłem kapitalkę nic nie puka nie wali a nie chcę znów tego robić w drugim. A jeśli np ja mam za duży otwór w dachu to czy jest możliwość wstawienia szyberka od innej hondy?? nie wiem preludy czy coś?? Prośba pomocy :(:(:(

Tompro
24-01-10, 22:11
Temat jest cięższy niż Ci się wydaje. Najprostsza opcja to swap dachu, albo chociaż wspawanie blachy wokół szyberdachu z oryginału. Oryginalnie dach pod szyber ma wygiętą blache do środka i nie ma na niej żadnej uszczelki tak jak teraz u Ciebie. Uszczelka jest przy samym blacie szybera. Najlepiej to jakbyś kupił ucięty dach z szyberem oraz podsufitką i dopiero można coś powalczyć.

ppm702
25-01-10, 21:17
wspawanie blachy wokół szyberdachu z oryginałuawykonalne. Blacha dachu jest tak cienka, że przy próbie spawania bądź zgrzewania cały dach się ponaciąga i pofaluje. Jedyna opcja to przekładka całego dachu

Mafiu
26-01-10, 08:55
A co do elektryki to jest tylko kwestia wpięcia oryginalnej kostki do puszki z bezpiecznikami i będzie działać.