PDA

Zobacz pełną wersję : Części

Gufer1
24-01-10, 18:56
Siema, czy ktoś mógłby napisać gdzie można kupić nowe części do hondy civic 1.6 vtec z silnikiem d16z6 chodzi mi o tłoki korbowody. Strona może być polska lub zagraniczna sam szukałem i ciężko znaleźć sklepy z takimi rzeczami.

Nemereth
24-01-10, 19:09
Najlepiej w ASO Hondy :rolleyes:.

Gufer1
24-01-10, 19:13
Najlepiej w ASO Hondy :rolleyes:.

A jakieś strony www ??.

Nemereth
24-01-10, 19:18
Przedewszystkim powiedz co chcesz z tym silnikiem robic? Odnioslem wrazenie ze nie wiesz sam co chcesz, przynajmniej sie w tym nie bardzo orientujesz.

Jak chcesz po prostu nowe tloki to kup w salonie hondy czyli jak wyzej widac tzw ASO. Sadzac po tym co napisales tak bedzie dla Ciebie i silnika najbezpieczniej.

skolopendra
24-01-10, 19:21
gdzie można kupić nowe części do hondy

zapytaj PeJot powinien mieć ;)

Gufer1
24-01-10, 19:34
zapytaj PeJot powinien mieć ;)

Chciałbym powoli zbierać części do remontu. Dość mocno zaczyna brać olej poprostu go przepala. W ASO jest bardzo drogo a na ebay niestety nie ma. Nie chcę natomiast kupować silnika bo też nie wiem co kupie, wole zrobić i wiedzieć co mam pod maską.

Nemereth
24-01-10, 20:12
Jesli bierze olej a samochod wnioskuje, że używasz po prostu na codzień i go nie tuningujesz to:

Możesz mieć zużyte pierścienie tłokowe,
Możesz mieć wydmuchaną uszczelke głowicy,
Możesz mieć problem z zaworami.

Sprawdź te aspekty. Nie ma sensu ładować się w koszta kupując całe tłoki, korby itd skoro korby nie są pogięte a tłoki pęknięte czy coś.

Trzeba było napisać, że bierze Tobie olej i co można pomyśleć w tym temacie.

Masz z wydechu czarną chmurę? Prawdopodobnie wystarczy zmienić pierścienie tłokowe i wyrównać tuleje. Przy okazji możesz mienić uszczelniacze zaworów skoro silnik będzie rozebrany. Pamiętaj, że przy tym dochodzi Tobie koszt rozrządu i nie zakładaj drugi raz tego samego paska.

Jak bedziesz to robił to zmień kompletny rozrzad (pasek, pompa, napinacz) i sprawdz stan kółka rozrządu i simeringu (czy jak to sie tam pisze).

Gufer1
24-01-10, 21:19
Bardzo możliwe kolego, że masz rację. Dzięki za podpowiedź.

JulekCIVIC
25-01-10, 00:48
jesli masz zamiar pchac taka kase w silnik ktory kosztuje 700zl (bez osprzetu) to sie zastanow, bo mzoesz czasem kupic naprawde dobra jednostke i sie cieszyc bez wiekszych problemow,

jak chcesz rematowac koniecznie to jak napisal kolega wyzej

rafalcrx150
25-01-10, 01:00
w HIPOL-u powinieneś dostać