Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : co wymienić w samochodzie .....?

carlos
25-07-06, 12:24
Witam
Jestem już szczęśliwym posiadaczem hani 97' 3d , D14A4 i pomimo wielu przestudiowanych postów i wątków mam pewne wątpliwości. Więc może wasza wiedza pozwoli mi na ich rozwianie.
Otóż hania przejechała już 157 tyś. i nie mam książki serwisowej więc wolałbym zrobić jej gruntowny przegląd. i tak: chciałbym wymienić rozrząd wraz napinaczami, filtry oleju powietrza, olej ma się rozumieć. i co jeszcze ??? czy wymieniać świecie a jeśli tak to jakie? czsy jechać na ustawienie zaworów... samochodzik przyzapalaniu ma taki moment rozmyślań ale ( coś w rodzaju delikatnego dławienia... ) ale jak już zapala to świetnie i miarowo pracuje. po dwuch trzech minutach obroty spadają do ok. 800 i są stałe bez żadnych wachnięć.
co w takim samochodzie warto jeszcze zmienić aby jeździł bez żadnych problemów.
z góry dzięki za info
carlos.

ppm702
25-07-06, 12:47
widać, że kolega nowy... Takie pytania padały już na technicznym. Innymi słowy zrób wszystko co do czego masz watpliwości. Pisane było już, że świeczki NGK. Idąc dalej zadałeś pytanie w złym miejscu i pytanie takie na które były już odpowiedzi.

Więcej uwagi w przyszłości życzę.

MARIOpl
25-07-06, 12:54
filtry/olej skrzynia i silnik/wszystkie plyny/klocki/tarcze/paski rozrzadu itd itd/sprawdz pompe wody/akumulator/jak masz klime to jeszcze filtr kabinowy-znajdziesz na forum jak to sie je/ zrob reset kompa jak bedzie duze spalanie, sprawdz zawieche jak sprowadziles to byles na rolkach na zerowym to ci kolo powinien powiedziec procentowo stopien zjechania amorow nie przychodzi mi juz wiecej do glowy

a i sprawdz czy masz trojkat gasnicie i apteczke bo niebiescy lubia zagladac jak zobacza ze dopiero co zarejestrowales mnie zgarneli 2 dnia po rejestracji

LIO
25-07-06, 13:41
to ze mieszkasz w Warszawie, nie znaczy ze wszelkie pytania masz zadawac w tym dziale. OD pytan technicznych jest dzial techniczny.