Zobacz pełną wersję : Bezpiecznik pompy paliwa?
Witam
Pytanie jak w temacie-czy w civic`u z 94r sedan(wersja amerykanska) jest jakis bezpiecznik odpowiedzialny za zasilanie pompy/przekaznika paliwa...
Sytuacja wyglada tak ze po przekreceniu kluczyka jest jedna wielka cisza...
Nie slychac ani tego charakterystycznego cykniecia przekaznika pompy ani samej pompy...nawet ta zolta kontrolka sie nie zapala...
I szczerze mowiac juz nie wiem za co sie zlapac bo wymienilem przekaznik i pompe paliwa ktore na 100% sa sprawne bo wyciagniete ze sprawnej hondy:confused:
Ma ktos na to jakas solucje??
skolopendra
24-01-10, 17:49
pewnie wstrząsowy wyskoczył
u mnie tez czasem sie nie załaczał ale polukałem po necie i na styarym przelutowałem wyszystkie luty i problem z głowy;)
No z tego co wyczytalem to ten czujnik wstrzasowy powinien sie znajdowac za schowkiem albo za radiem- za radiem nic nie ma a za schowkiem znalazlem tylko cos takiego http://nitka.net.pl/~adi/HaNiA/forum/Czujnik.JPG ale jak sciagnelem ta gume to nie ma na tym zadnego przycisku tylko dwie plastikowe wypustki...
To jest to czy mam go dalej szukac? No i gdzie sie moze jeszcze znajdowac?
Przekaznik zapobiegawczo przelutowany...
W kazdym razie w dalszym ciagu ani pompa ani przekaznik ani ta zolta lampka nie daja znaku zycia...
skolopendra
25-01-10, 19:20
To jest to czy mam go dalej szukac?
wygląda na jakaś samoróbkę odcięcia
Czyli mam rozumiec ze to jest ten czujnik tak??
A jezeli tak to gdzie on "wyskakuje" jezeli pod tym pseudo gumowym guzikiem jest tylko plastik?
http://nitka.net.pl/~adi/HaNiA/forum/czujnik2.JPG
skolopendra
26-01-10, 16:35
daj zworę we wtyk miał będziesz 100%
skolopendra
26-01-10, 19:32
więc nie to .rozrusznik kręci?
Rozrusznik kreci , kontrolki od: oleju ladowania recznego poduszek i pasow sie pala... ...i tyle...
Przekrecam kluczyk na zaplon i standardowo powinna sie zapalic kontrolka silnika na czas pracy pompy , cyknac przekaznik i pompa powinna sie wzbudzic... a tak tylko zapalaja sie kontrolki i po przekreceniu kluczyka bez paliwa mozna sobie krecic silnikiem w nieskonczonosc...
...zalamka...
skolopendra
27-01-10, 15:24
podepnij pompę na "krótko' + na żywca i sprawdź czy zapali ;)
Zima sobie odposcila wiec czas wrocic do reanimacji Hani;-)
Na krotko pompa chodzi , silnik kreci...i nic.
Wiec zaczelem szukac dalej i sprawdzilem iskre...iskry nie ma.
Moze komputer?
Tylko czy komputer moze byc przyczyna braku iskry i pradu na pompie?
skolopendra
09-04-10, 19:41
może masz gdzieś wcześniej odcięcie o którym nie wiesz ?
No niestety nic takiego nie znalazlem-poza jakimis przerobkami w instalacji przd komputerem(moze byl jakis swap)
A jak poznac czy auto nie ma immobilser`a?(np.jakas ilosc kabli przy stacyjce?)
Bo kupilem to auto z jakims dorobionym kluczykiem i dlatego od poczatku to podejzewam ale byly wlasciciel zarzekal sie ze nie ma immo:-/
Udało rozwiązać się jakoś ten problem, bo właśnie porobiło mi się identycznie w moim aucie.
Udalo sie=>podpielem komputer od D15B7 i za pierwszym razem odpali;-)
A niby takie bezawaryjne te sterowniki;)
skolopendra
02-06-10, 08:35
A niby takie bezawaryjne te sterowniki
miałeś pecha ,one dość rzadko padają.grunt że działa ;)