Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : zapalniczka nie działa

Gibon
25-07-06, 10:32
Witam posiadam EG 4 1.5 16V
Panowie sprawa tego typu włączam zapalniczke i nie działa. Sprawdziłem na tej wtyczce i nie ma prądu na +. Później doszedłem do takiej samej wtyczki troche wyżej i to samo nie ma prądu na +. Może macie jakieś pomysły może jakiś bezpiecznik tylko nie wiem który, może coś dalej z tymi kablami tylko nie wiem gdzie ta wiązka kabli tam dalej znika i nie moge dojść gdzie.
Jakieś rady??

wieshaq
25-07-06, 12:17
a kluczyk przekreciles??

dejvt
25-07-06, 12:50
jesli działa Ci radio - to bezpiecznik nie ma nic do tego.. Jesli nie działa radio i zapalniczka to znaczy ze poszedl najprawdopodobniej bezpiecznik.

Moze sprawdz czy kostki sie nie wypieły ?

Wiazka kabli jest za np zapalniczka. Bo bokach wykrecasz srubki i wyciagasz cala obudowe (zapalniczka popielniczka maly schowek itd :) )

Gibon
25-07-06, 13:15
Ja te wiązki za zapalniczką sprawdziłem i jak pisałem nie ma prądu na +. Kluczyk przelręciłem :grin: .
Właśnie o to chodzi, że radio mi działa.

ppm702
25-07-06, 13:25
no to czeka Cię prześwietlenie wiązki i całego kabelka... :(

pawelek
25-07-06, 13:46
Mam niestety identyczny problem :|
Kupiłem sobie ładowarkę do telefonu a tu lipa nie działa a z racji,
że człowiek niepalący to zapalniczki się nie używało ...... eeeh

Lcfr
25-07-06, 16:16
Ja te wiązki za zapalniczką sprawdziłem i jak pisałem nie ma prądu na +. Kluczyk przelręciłem :grin: .

mimo wszystko sprawdz bezpiecznik...
bo moze radio masz na oddzielnaym zasilanniu niz zapalniczka....(czesto ktos omija stacyjke zeby nie krecic kluczykiem)

[ Dodano: Wto 25 Lip, 2006 ]

mimo wszystko sprawdz bezpiecznik...
bo moze radio masz na oddzielnaym zasilanniu niz zapalniczka....(czesto ktos omija stacyjke zeby nie krecic kluczykiem)

no i sprawdz czy wtyczka w konsolce jest podłaczona :roll: :wink:

jacivic
27-07-06, 13:15
a mi zapalniczka nie dziala, ale ladowarka telefonu juz tak.. hmmmm

qba1983
27-07-06, 13:57
a mi zapalniczka nie dziala, ale ladowarka telefonu juz tak.. hmmmm
odpowiedz jest prosta, spalona spirala w zapalniczce, kup sobie zapalniczke i juz(jak potrzebujesz)

Lord_ZED
27-07-06, 21:10
Ja już w 3 hondzie niemam zapalniczki działającej no i u kumpla w crx też nie działała. W aucie nie pale to nie przeszkadza. Ale czasem się przydać może np ognisko rozpalic albo coś.