Zobacz pełną wersję : zapalniczka nie działa
Witam posiadam EG 4 1.5 16V
Panowie sprawa tego typu włączam zapalniczke i nie działa. Sprawdziłem na tej wtyczce i nie ma prądu na +. Później doszedłem do takiej samej wtyczki troche wyżej i to samo nie ma prądu na +. Może macie jakieś pomysły może jakiś bezpiecznik tylko nie wiem który, może coś dalej z tymi kablami tylko nie wiem gdzie ta wiązka kabli tam dalej znika i nie moge dojść gdzie.
Jakieś rady??
jesli działa Ci radio - to bezpiecznik nie ma nic do tego.. Jesli nie działa radio i zapalniczka to znaczy ze poszedl najprawdopodobniej bezpiecznik.
Moze sprawdz czy kostki sie nie wypieły ?
Wiazka kabli jest za np zapalniczka. Bo bokach wykrecasz srubki i wyciagasz cala obudowe (zapalniczka popielniczka maly schowek itd :) )
Ja te wiązki za zapalniczką sprawdziłem i jak pisałem nie ma prądu na +. Kluczyk przelręciłem :grin: .
Właśnie o to chodzi, że radio mi działa.
no to czeka Cię prześwietlenie wiązki i całego kabelka... :(
Mam niestety identyczny problem :|
Kupiłem sobie ładowarkę do telefonu a tu lipa nie działa a z racji,
że człowiek niepalący to zapalniczki się nie używało ...... eeeh
Ja te wiązki za zapalniczką sprawdziłem i jak pisałem nie ma prądu na +. Kluczyk przelręciłem :grin: .
mimo wszystko sprawdz bezpiecznik...
bo moze radio masz na oddzielnaym zasilanniu niz zapalniczka....(czesto ktos omija stacyjke zeby nie krecic kluczykiem)
[ Dodano: Wto 25 Lip, 2006 ]
mimo wszystko sprawdz bezpiecznik...
bo moze radio masz na oddzielnaym zasilanniu niz zapalniczka....(czesto ktos omija stacyjke zeby nie krecic kluczykiem)
no i sprawdz czy wtyczka w konsolce jest podłaczona :roll: :wink:
a mi zapalniczka nie dziala, ale ladowarka telefonu juz tak.. hmmmm
a mi zapalniczka nie dziala, ale ladowarka telefonu juz tak.. hmmmm
odpowiedz jest prosta, spalona spirala w zapalniczce, kup sobie zapalniczke i juz(jak potrzebujesz)
Ja już w 3 hondzie niemam zapalniczki działającej no i u kumpla w crx też nie działała. W aucie nie pale to nie przeszkadza. Ale czasem się przydać może np ognisko rozpalic albo coś.