PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne odgłosy

Misiek777
23-01-10, 19:55
Witam
Ostatnio podczas mrozów zauważyłem takie oto ciekawe objawy w Civicu:
Otóż jak stoi sobie np na biegu jałowym to cyka (tak ma być?) może kiedyś nie zwracałem na to uwagi.
A jak jadę np zatrzymuje się to trzyma powyżej 1 tys obrotów po czym po chwili spada i ładnie trzyma poniżej tego tysiąca. To też tak ma być?
Auto było 2 miesiące temu na przeglądzie po 100 tys km na Parowcowej i poza rzeczami w zawieszeniu, filtrami i oliwą nic nie wyszło.
BTW
Jak to jest z tą regulacją zaworów? Były regulowane po 80 tys km teraz mam 105 tyś. Jakie sa objawy źle wyregulowanych zaworów?
Pozdrawiam wszystkich Civicomaniaków :)

LemonR
23-01-10, 21:22
A jak jadę np zatrzymuje się to trzyma powyżej 1 tys obrotów po czym po chwili spada i ładnie trzyma poniżej tego tysiąca. To też tak ma być?
Jest OK

Jak to jest z tą regulacją zaworów? Były regulowane po 80 tys km teraz mam 105 tyś. Jakie sa objawy źle wyregulowanych zaworów?

Kolejna regulacja przy 120 tyś (jeśli nie ma gazu). A objawy to spadek mocy, nierówna praca, problemy z uruchomieniem, słyszalny klekot itp.

Misiek777
24-01-10, 08:08
Jest OK

Kolejna regulacja przy 120 tyś (jeśli nie ma gazu). A objawy to spadek mocy, nierówna praca, problemy z uruchomieniem, słyszalny klekot itp.

Dziękuje za szybką odpowiedź
regulacja ma być zrobiona po danym przebiegu? Bo: Spadku mocy nie zauważyłem, Pracuje ładnie. Tylko słyszę czasem takie cykanie. To tak ma być?
Pozdrawiam