Zobacz pełną wersję : 17 Cali w HB 94
Na wstępie chciałbym wszyskich powitać-jestem tu nowy
I chciałbym sie poradzić czy do Civica HB 94r. wejdą aluminiowe felgi 17 calowe z opona o profilu 205??bardzo byłbym dzwięczny za odpowiedź. Pozdrawiam :grin:
Polecam lekturę -> http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2204
Rozglądnij się również na początku po Forum. Jest podział na różne działy tematyczne, gdzie pisze się o różnych rzeczach. Staramy się tego trzymać, co by nie robić bałaganu. Jest np. specjalny dział dot. zawieszeń i kół i tam powinieneś szukać odpowiedzi.
Poczytaj troszkę, a na pewno ją znajdziesz :)
jeden kolega z klubu ma 17'' w qpie 5 gen wiec do hb tez wejda.
Ja mam 17" w Sedanie V gen na oponie 215. Ziom Tomas VTEC ma także 17 cali własnie w HB z 92 roku...
a ja znam takiego co mu nie weszly
a czemu, o tym w odpowiednim dziale i odpowiednim temacie
przenosze i upominam o zapoznanie sie z regulaminem
Ja mam... i weszly prawie...Wszystko zalezy od ET...Przod spoko..ale tyl delikatnie ociera o nadkole..u mniejedyna radajest zaklepanie nadkola co wlasnie robie...
Na jesieni ma być polskie pimp my ride, myśle ze tam upchną Ci nawet 20 cali :P sorki, jak dla mnie troszke przesada... ale każdy widzi świat inaczej...
Ja widziałem 19" w HB i 20" w coupecie
Mam w solce 205/40/17 i 215/40/17, jest ok, a wcześniej te koła jezdziły w civicu z 94r
Ja widziałem 19" w HB i 20" w coupecie
18 to maks w 5 gen, wiecej moze wygladac przesadnie choc zalezy to od wzoru felgi - takie moje zdanie - , mam u siebie 17x7 z odpowiednim et i działa super, opony 205x40 i nic nie obciera
Qukie zapowaj jakąś fote coupe z 20"
Nie mogę gdyż coupeta na 20" była w magazynie "Import Tuner" i 20" były tylko z tyłu, a z przodu miała 19", a hatchback'a na 19" mozna zobaczyc na www.speedoptions.com
ja tam uwazam ze max co mozna wsadzic do 5gena to 16' takie tez mam na 205/45 i potrafi obcierac, zreszta jezdzi sie ciezko! Najbardziej optymalny rozmiar to 15' lub ewentualnie dla wiekszego lansu 16' a 17' w hb 5gen jest juz za duza i totalnie nie praktyczna.
17' w hb 5gen jest juz za duza i totalnie nie praktyczna.
Czym większy lans tym mniejsza praktyczność.
Moje 17 kupiłem od kolegi, co miał w 5gen i u niego pięknie to wygladało. Fakt trzeba uważać...
Nie mogę gdyż coupeta na 20" była w magazynie "Import Tuner" i 20" były tylko z tyłu, a z przodu miała 19", a hatchback'a na 19" mozna zobaczyc na www.speedoptions.com
wypas 19 przod 20 tył, podoba mi sie bardzo ten wykrecony pomysł :D
Mam w solce 205/40/17 i 215/40/17, jest ok, a wcześniej te koła jezdziły w civicu z 94r
18 to maks w 5 gen, wiecej moze wygladac przesadnie choc zalezy to od wzoru felgi - takie moje zdanie - , mam u siebie 17x7 z odpowiednim et i działa super, opony 205x40 i nic nie obciera
ja już zdiełem ze swojej 17 i załozylem 16 z uwagi na to że jazda po warszawie jest takim koszmarem że prostowanie felg co miesiąc dwa przestało mnie bawić miałem profil 215x40x17 trakcja i lans bajka tylko te wieczne wibracje kierownicy to załamka
ja już zdiełem ze swojej 17 i załozylem 16 z uwagi na to że jazda po warszawie jest takim koszmarem że prostowanie felg co miesiąc dwa przestało mnie bawić miałem profil 215x40x17 trakcja i lans bajka tylko te wieczne wibracje kierownicy to załamka
zależy jak jezdzisz i jakimi drogami, wiadomo ze ciezko jest na pl drogach, ja nie nazekam na rozmiar kół w swoim civie, nic nie wibruje i nie lata, wiadomo ze na koleinach trzeba sie pilnowac, chyba ze zalozysz sobie 155x70x13 to problem znika............
ten pomysł z 17 przod i 18 tył chodzi mi po głowie ;)