Zobacz pełną wersję : Odcinka w D14Z2
Koser robiąc następny pomiar, podaj punkt odcięcia jako 6800 i niech tak ustawią hamownie. W d14a4 obrotomierz cholernie przekłamuje i te niby 7200 przy których odcina to w rzeczywistości jest 6800. Weź to koniecznie pod uwagę.
Koser robiąc następny pomiar, podaj punkt odcięcia jako 6800 i niech tak ustawią hamownie. W d14a4 obrotomierz cholernie przekłamuje i te niby 7200 przy których odcina to w rzeczywistości jest 6800. Weź to koniecznie pod uwagę.
Ok tak też zrobie
tak wiec moment powinien jeszcze wzroznac troszeczke (o ile ta hamownia dziala tak samo jak ta w Promotorze, nie wiem jaka jest u Grabowskiego)
no wasnie jesli silnik w realu kreci 6800 to wykres pojdzie jeszcze w gore, a to by oznaczalo ze jakies cud czesci kupiles :P
no ale przeciez D14A4 ma odcinke seryjnie na 7200 :/
to podajac ze ma odcinke wczesniej juz totalnie zniekształcimy wynik :/
no ale przeciez D14A4 ma odcinke seryjnie na 7200 :/
to podajac ze ma odcinke wczesniej juz totalnie zniekształcimy wynik :/
ale sugerujesz sie wykresem, czy tez obrotomierzem, czy moze masz jakies sprawdzone zródlo gdzie podana jest odcinka przy 7200 ???
Katalogowo Pmax jest przy 6300
Nie ma odcinki przy 7200 tylko przy 7000, a seryjny obrotomierz przekłamuje przynajmniej u mnie w D14Z2...
Peter, zródlo informacji !!!!!
Banzai twierdzi ze przy 6800, ty ze 7000 kto inny 7200
moze ktos podpinal apexi i wie ?
ktos klamie ktos mowi prawde tylko kto :D :wink:
ja sie sugeruje dodatkowym obrotomierzem...
ja nie sugeruje sie wykresem ani obrotomierzem u Kosera bo nigdy nie patrzylem kiedy u niego odcina, dam głowe ze widziałem to w jakiejś specyfikacji ale teraz nie moge tego kurcze znalezc.... ale szukam dalej :D
PRZY 6800!!! Sprawdzone na kablach wysokiego napięcia podczas badania na hamowni. To chyba dokładniejsze urządzenie niż dodatkowy obrotomierz/seryjny obrotomierz/ucho?
Ziooom nie spinaj się tak...To tylko obroty...A winiki z Hamowni to za każdym razem nieco inne wychodzą na co mam dowód...
Nerwowy wieczór mam - nic nie poradze. Jeszcze dziś nie raz wydre ryja :evil: :wink:
Vincent Vega
09-02-05, 09:37
to jest niesamowite...stary to jest poprostu jakiś cud....obilo mi sie o uszy ze podobno u Chojnackiego za 2 tyś mozna mozan zrobić wersje GT silnika 1.4 i dostaje okolo 15KM a tu na samym dolocie i wydechu +22 kuce... :D
nie dziwy mi przy serii ten silnik pokazal 101KM przy 6200 a z samym dolotem i stozkiem 103,9KM
po prostu honda ;)
to jest niesamowite...stary to jest poprostu jakiś cud....obilo mi sie o uszy ze podobno u Chojnackiego za 2 tyś mozna mozan zrobić wersje GT silnika 1.4 i dostaje okolo 15KM a tu na samym dolocie i wydechu +22 kuce... :D
po pierwsze silnik, silnikowi nie równy, w jednym taka obróbka da 15KM a w innym 25KM (mówie caly czas o 1.4)
tak samo jest z inymi formami tuningu (dolot, wydech)
dodatkowo powiem ci ze te silniki sa wyjatkowo podatne na takie modyfikacje
dla przykladu wykres badyla (a w zasadzie 2) z seryjnym ukladem dolotowym i szybka zmiane na kibel rure ze stozkiem.
http://www.avanger.net/upload/2004/badyl.jpg
Rezultat przyrost 10KM w maksymalnym punkcie i wzrozt obu wartosci w calym zakresie obrotów.
Troszeczke wiary kolego. :-)
u Chojnackiego za 2 tyś mozna mozan zrobić wersje GT silnika 1.4 i dostaje okolo 15KM a tu na samym dolocie i wydechu +22 kuce...
To sie troche nie opyla promotor robi tylko głowice w tym silniku i gwarantuje przyrost 15 KM za 1800 zeta :) czyli taniej :D
a poza tym vincent vega rozumując tym myśleniem to ja dałem dużo więcej niż 2 tysie więc mam więcej koni :razz:
Na poczatku Witam wszystkich serdecznie i goraco tuz przed nadchodzaca wiosna.
Nie ma odcinki przy 7200 tylko przy 7000, a seryjny obrotomierz przekłamuje przynajmniej u mnie w D14Z2...
Powiedz mi w jaki sposob sprawdziles to jezeli masz uszkodzony(ekhm przeklamujacy.... ) obrotomierz? zamontowales sobie drugi? taki z sziftlajtem? a moze troche zle go zamontowales? moze czujnik polozenia walu troche sie zkiepscil?
wyobraz sobie ze tez mam d14z2, hamowalem auto 3-4 razy przed montazem Turbo, Patrz ze zawsze odciecie wychodzilo w okolicach 7200
Na ulicy tez wiele razy do odciecia sie zagalopowalem, a wiesz nawet ze na cieplym na biegu jalowym mial odciecie 7350-7500 ??
patrz kurde, u mnie tez przeklamuje, hamownie tez przeklamuja, wszyscy przeklamuja, czy moze jednak to Ty przeklamujesz?
Powiedz mi w jaki sposob sprawdziles to jezeli masz uszkodzony(ekhm przeklamujacy.... ) obrotomierz? zamontowales sobie drugi? taki z sziftlajtem? a moze troche zle go zamontowales? moze czujnik polozenia walu troche sie zkiepscil?
wyobraz sobie ze tez mam d14z2, hamowalem auto 3-4 razy przed montazem Turbo, Patrz ze zawsze odciecie wychodzilo w okolicach 7200
Na ulicy tez wiele razy do odciecia sie zagalopowalem, a wiesz nawet ze na cieplym na biegu jalowym mial odciecie 7350-7500 ??
patrz kurde, u mnie tez przeklamuje, hamownie tez przeklamuja, wszyscy przeklamuja, czy moze jednak to Ty przeklamujesz?
ziom nie spinaj sie tak bardzo, jestes tu nowy musisz zbastowac bo cie zjemy :D masz fajne autko ale nie atakuj tutaj mojego zioma bo bedzie zle :evil: pamietaj kto tu moderuje ten dzial :twisted:
Skoro dyskujsa o odcieciu nie umiera to sobie to i owo policzylem i wychodzi tak: koser mowil ze odcina mu dwojke dokladnie w momencie jak osiaga 60mph na G-techu po przliczeniu tego z danymi przlozen z hondapl.org i wymiarami kola wychodzi ze odcinka jest przy 6860obr/min
:D to by potwierdzalo wersje banzaia, jednak gdyby odcinka dwojki byla przy 100km/h( takie dane gdzies kiedys znalazlem) to silnik mial by wtedy 7173obr/min :wink: tak wiec jesli ktos ma jakies wiarygodne zrodlo informacji przy jakiej predkosci konczy sie 2 to sprawa odciecia bedzie wyjasniona:D pzdr
a tak w ogóle jak byłem na hamowni u grabowskiego to koleś powiedział że mam odciecie przy 97 km/h czyli tak jak mówi rem36 i banzai na to wychodzi .
ziom nie spinaj sie tak bardzo, jestes tu nowy musisz zbastowac bo cie zjemy :D masz fajne autko ale nie atakuj tutaj mojego zioma bo bedzie zle :evil: pamietaj kto tu moderuje ten dzial :twisted:
niespialem sie, a wczesniej sie przywitalem :D to byla dobra mina do zlej gry :D
ps. jezeli chodzi o sedana to sedan ma nizej odciecie niz 3d.
A to ze jestem nowy na tym forum dyskfalifikuje mnie z brania udzialu w dyskusjach, to dziekuje i prosze delete profilos. uwazam ze jezeli ktos wprowadza (domyslam sie ze niechcacy) w blad i go naprostuje, to jest to poprawne, jak nie to patrz wyzej.
popatrz na forme swojego prostowania i zastanow sie :evil: nkit cie nie dyskwalifikuje do brania w duskusji ale za ostro zaczynasz jak ci sie nie podobalo to pisz na PW do usera z ktorym chcesz cos "naprostowac" koniec OT- no offence - badz mily nikt nic nie bedzie kasowal to nie sr.pl :)
ok to sie tylko obronie i mozna wrocic do dyskusji.
Przeczytalem, faktycznie mozna to odebrac jako muskularny atak czolgiem, jednak ja pisalem to spokojnie, z fajka w gebie, gadajac z 20 osobami wczoraj na GG i jakos nie przyszlo mi do glowy ze moze byc to odebrane jako "idzmistad nieznasz sie $%$#%$#@#%#$" tylko po prostu jako wyrazenie swojej opinii i zwrocenie badajacemu uwagi, ze bycmoze popelnia gdzies blad.
Ps. pamietajmy ze to jest internet i tylko emotsy wyrazaja czy post jest napisany neutralnie , happy :D , czy nagonka :evil: , ja nie uzywalem emotsow :D
Serdecznie pozdrawiam z usmiechem na ustach :D
na 2 nie pociagnie do 100km,według mojego licznika w samochodzie to jest jakies 92/95 km,na kołach 15'' i oponie R50
No tak, tylko ze liczniki seryjnie pokazuja Ci wiecej niz faktycznie jedziesz (uwzgledniaja wysokość bieżnika, odchylenie w pomiarach itp) nie moze dojsc do sytuacji ze licznik bedzie Ci pokazywał mniej niz faktycznie jedziesz (oczywiscie przy zastosowaniu nie rekomendowanych opon pomiary totalnie wymykaja sie spodkontroli).
Wiec np. tak jak Badyl pisze ze odcina mu przy 95km/h to faktycznie moze jechac np. 91km/h
W d14 na 2 biegu odcina przy 96km/h
i 96km/h wziolem do obliczen, oraz seryjny rozmiar gumy 175/70 R13, tym samym mysle ze doszlismy do porozumienia ze odcinka jest przy 6800 8)
W d14 na 2 biegu odcina przy 96km/h
Odcina przy 96km/h czy predkosciomierz wtedy pokazuje 96km/h? Bo to roznica :d
Odcina przy 96km/h czy predkosciomierz wtedy pokazuje 96km/h? Bo to roznica :d
Czy 1-2 km/h robią ci taką różnicę? :wink:
ja sie sugeruje dodatkowym obrotomierzem...
Ale bardziej wymierna jest ta wypowiedz, kladaca twoja mierna teorie
PRZY 6800!!! Sprawdzone na kablach wysokiego napięcia podczas badania na hamowni. To chyba dokładniejsze urządzenie niż dodatkowy obrotomierz/seryjny obrotomierz/ucho?
mi w D16Z6 na hamowni wyskoczylo odciecie 8600, a obrotomierz pokazywal cos pod 8000 tez mam sie tym sugerowac, kiedy sprawdzone na Apexi wynosi ono 7450 ???
Proponuje moderatorowi wydzielic powyzsze posty do nowego tematu na Tecnicznym "Odcinka w D14Z2" dziekuje za uwage :-)
na prosbe LIO temat wydzielony nie wiem czy od wlasiwego posta ale tak mi wydawalo sie najlepiej :) pozdrawiam
wiesz nawet ze na cieplym na biegu jalowym mial odciecie 7350-7500
LOL podgrzej go jeszcze to wskazówka się o ścianke zabije. Nie odlatuj za bardzo chłopaku, bo za bardzo sie wczules w naśmiewanie, moge szybciutko sprowadzić Cie do rownowagi psychicznej...
Mam wykresy swojej Nysy i tam odciecie sie wachalo pomiedzy 7300, a 7800 LOL inteligentny komputer :lol:
Nie wariuj i mnie nie obrazaj, ciesz sie ze swojego Turbo TDi, moze zacznie palić 5/100 i bedzie sie krecił do 17.000
Chętnie ustawie Cie w szeregu na 1/4 Mili młody streetracer`rze
bedzie sie krecił do 17.000
tutaj to juz przesadziles, wiecej niz 15.000 nie zakreci, zaklad ;)
Dobry koń i po błocie pójdzie mój szalony ziomie ;)
Dobry koń i po błocie pójdzie mój szalony ziomie
i znowu tylko o seksie milosci i pieniadzach :D
a krecic bedzie do 14999 bo to jest 1.4 :P
zaraz bede rozdawal kopy na dupe za takie OT :x