PDA

Zobacz pełną wersję : zawieszenie

Tomado
23-01-10, 11:53
Witam zaobserwowalem ostatnio taki objaw ze jak dodam gazu to kierownica skeca mi w lewo. zauwazylem to na puszczonej kierownicy... i jeszcze taki objaw ze jak jade wolno czy szybko to kierownica sama rusze prawo lewo ale nie czuc zeby cos bilo. Prosze o pomoc co to moze byc?

xstanx
23-01-10, 14:47
jesli cie sciaga moze to byc zbierznosc,jesli kierownica lata ci prawo lewo moze sprawdz na poczatku moze to byc krzywa felga moze zle wywazone koła.

czara
23-01-10, 16:35
nie wpadłeś ostatnio w jakąś dziurę? może opona jest zwichrowana? może zbieżność trzeba jeszcze raz ustawić?

Tomado
23-01-10, 22:28
xstanx nie parkujesz czasem na fabrycznej w zg? bo jak codziennie wracam z pracy tamtedy to widze wlasnie takie czarne auto jak Twoje z napisem v-tec po bokach ;P
co do tematu to sprawdze zbierznosc moze to byc to. a co jesli przy ruszaniu kierownica mi sama sie przekreca o prawie 90 stopni ale auto jakos nieznacznie skreca wtedy tylko kierownica sie tak przekreca

Gallus
23-01-10, 22:53
o 90 stopni to duzo.. mi to mówi o luzie...
bo jak jedziesz po dziurach i kiera nieznacznie sie rusza.. zależnie od dziur to normalne.. jak sciąga to na pewno zbierznosc...

Tomado
23-01-10, 22:58
jak jade po prostym odcinku to tez troche kiera sie rusza tak prawo lewo ;/ co moze byc przyczyna?:>

xstanx
24-01-10, 07:48
xstanx nie parkujesz czasem na fabrycznej w zg? bo jak codziennie wracam z pracy tamtedy to widze wlasnie takie czarne auto jak Twoje z napisem v-tec po bokach ;P
co do tematu to sprawdze zbierznosc moze to byc to. a co jesli przy ruszaniu kierownica mi sama sie przekreca o prawie 90 stopni ale auto jakos nieznacznie skreca wtedy tylko kierownica sie tak przekreca

Tomado zgadza sie to moja honda:) chwilowo mieszkam w tamtej okolicy:)

czara
24-01-10, 12:45
a jak jedziesz prosto i ruszasz delikatnie kierownica w lewo prawo tak szybko to auto lekko skręca czy nie ma reakcji? jak nie ma reakcji to masz luzy sprawdź końcówki drążków, jak do tego masz delikatne drgania na kierownicy to w najgorszym wypadku może magiel Ci juz siada. jak auto reaguje na ruchy kierownicy to masz do ustawienia zbieżność.

Tomado
24-01-10, 18:18
jak ruszam prawo lewo szybko to auto skreca. wiec zbierznosc tak ?

xstanx
24-01-10, 20:22
wyglada na to ze tak...tak czy owak musisz to sprawdzic jesli sie okaze ze to nie to bedziesz musial dalej szukac...