Zobacz pełną wersję : skrzypi zawieszenie
Witam was szukam pomocy ostatnio na tych morzach zauważyłem ze jak kręcę kierownicą w prawo to skrzypi jak stare drzwi od stodoły co to może być ( czy może być to tylko efekt Morozów - 18 w moim rejonie i po poprawi pogody objaw mija czy coś gorszego na ile muszę się przygotować jak to jest sworzeń albo wahacz ? :confused:
Kazik_h9w3
23-01-10, 11:00
Poczekaj na poprawę pogody i wtedy zobacz bo przy -18 mi też skrzypi w stawach :D
mi tak skrzypiało na upałach ;p latem i walną sworzeń dolny w lewym przednik kole ;/ jak jechałem nawet panowie na przeglądzie nie wiedzieli co to skrzypi i jadąc z przeglądu zerwał sie całkowicie bo był pęknięty i pewnie jak go przeczepali to sie bardziej naderwał i już do domu nie dojechałem "o własnych kołach "
a ile taki sworzeń kosztuję. Efekt jest ciekawy bo jak jadę prosto nie ma skrzypienia
a ile taki sworzeń kosztuję. Efekt jest ciekawy bo jak jadę prosto nie ma skrzypienia
a jaki masz silnik i hondę??? mam takie sworznie firmy 555 - jak cos pisz na Pw.
jak jechałem nawet panowie na przeglądzie nie wiedzieli co to skrzypi i jadąc z przeglądu zerwał sie całkowicie bo był pęknięty i pewnie jak go przeczepali to sie bardziej naderwał i już do domu nie dojechałem "o własnych kołach "
Ja bym im jaja pourywał. Kocham speców tego gatunku.
jak skrzypi to strzykawką oleju trzeba wstrzyknąć w gumę sworznia na jakiś czas pomaga bo on po prostu wysycha i skrzeczy jak stara baba
http://www.allegro.pl/item901693889_honda_civic_crx_cr_v_sworzen_wahacza _japan_555.html
W górny czy w dolny sworzeń wpuszcałeś ten olej?
wpuszcza się w ten który skrzeczy ale jeszcze nie widziałem żeby górny skrzeczał najczęściej dolny nawala