Zobacz pełną wersję : Muląca d15b7
Witam.juz nie wiem co poradzic na ten silnik ostatnio ustawiłem zapłon wymieniłem świece kable,ustawiłem zawory.dalej nic.poprostu jest bardzo mulący.ruszam pod gorke i jade na1 i wrzucam 2 a on juz sie nie zbierze silnik wyje a obroty stoja 1,5tys bardzo mulący silnik co poradzic.troche mem pasek rozrządu luźny bede zmienial go ale dalej nei wiem czemu tak źle chodzi
Jak pasek rozrządy jest luźny to mógł przeskoczyć. Zrób ten rozrząd najpierw, zobacz czy jest ustawiony na znakach i naciągnij pasek.
ale pierwsze musze kupic nowy nie ma sensu ustawiac starego bo moze sie juz tylko urwac.a tak to juz nie mam pojecia co innego moze byc.jeden mechanik mi powiedział ze ak dodaje gazu to za głośno mi warczy z filtra powietrza;D i ze to jest cos nie tak i nie to to moze byc przyczyna hehe mamy mechaników nie
Arturvf500
22-01-10, 22:05
ale pierwsze musze kupic nowy nie ma sensu ustawiac starego bo moze sie juz tylko urwac.a tak to juz nie mam pojecia co innego moze byc.jeden mechanik mi powiedział ze ak dodaje gazu to za głośno mi warczy z filtra powietrza;D i ze to jest cos nie tak i nie to to moze byc przyczyna hehe mamy mechaników nie
jasne; jezdzij dalej; wymienisz pasek razem z glowica
pozdrawiam
Artur
JulekCIVIC
23-01-10, 00:15
dokladnie jak napisal arturvf500 bedziesz dalej tak jezdzil to zje... reszte podzespolow rozrzadu, albo wymien pasek albo napinij i ustaw stary. pozdr
jak sie jeżdzi na przestawionym rozrządzie to nie ma siły na muła ;] jeżeli czujesz ze jest luźna nawet ręką to on juz sobie kilka ząbków poprzeskakiwał :)
Jak przeskoczy o jeszcze kilka zębów to wróci na swoje właściwe miejsce.
A tak naprawdę to ogarnij ten pasek bo tylko Sobie problemów narobisz. Dużo przy tym roboty niema.
przeciez napisałem ze wymienie.Myslicie ze nie wiem co sie stanie jak przeskoczy.tylko zapytałem czy to mioze byc to ale dzieki wam temat zamkniety